EM-kvalifikation: Kan Italien for én gangs skyld levere målfest på Malta?


Sidste nyt fra omklædningsrummene

Maltesernes cheftræner, Ghedin, stiller op i en meget kompakt 3-5-1-1-formation med Mifsud som spydspids og Schembri bagved i en rolle, hvor han også skal fungere som "den første forsvarsspiller".

Conte skifter ud på fløjene i forhold til den seneste landskamp, og det betyder, at Pasqual og Candreva erstatter henholdsvis De Sciglio og Darmian. Den italienske landstræner har endnu ikke besluttet sig for, hvem der skal erstatte Zaza helt fremme, men pilen peger på Pellè. På bænken er Giovinco klar til at blive sat ind, som det var tilfældet mod Aserbajdsjan.

Form

Ghedin stiller med et meget kompakt mandskab, der skal forsøge at holde Italien fra at gå målamok. Malta tabte senest 0-3 hjemme til Norge og før det 0-2 i Kroatien, og i de seneste 18 kampe er det kun blevet til tre sejre (mod Færøerne, Armenien og Liechtenstein), mens én er endt uafgjort, og hele 14 er tabt. Malta har tilmed ikke været i stand til at score i sine seneste fire kampe. Borg er ude med karantæne, mens Ghedin har Caruana på skadeslisten.

Italien fik større problemer mod Aserbajdsjan end forventet, og også mandagens kamp kan blive en tricky størrelse, hvis ikke Gli Azzurri scorer tidligt. I de hidtidige tre kampe, som Italien har spillet på Ta Qali, er det blevet til sejr hver gang, men italienerne har aldrig scoret mere end to mål (to gange 2-0 og én gang 2-1). Conte forventes at foretrække Pellè frem for Zaza for at spille med en angriber, der kan holde fast i bolden og sætte fløjspillerne i scene. Immobile derimod får en friere rolle i gæsternes offensiv.

LÆS MERE: Det lærte vi af Englands 1-0-sejr i Estland søndag aften!

Det siger trænerne

Pietro Ghedin (Malta): “Efter fredagens nederlag til Norge har visse af mine spillere været hårdt ramt, men i aften får vi muligheden for at rejse os med det samme".

 Antonio Conte (Italien): “Vi skal klø på med krum hals. Jeg er dog fortrøstningsfuld. Mod Aserbajdsjan havde vi 22 skudforsøg". 

Nøglespillerne

For Malta bliver holdets organisation afgørende. Sidst de to nationer spillede mod hinanden, havde Schembri godt styr på Pirlo, der mandag aften muligvis starter på bænken, men uanset hvad skal malteserne være dygtige til at lukke af og køre kontra, når de får muligheden.

Hvis Conte vælger at spare Pirlo, så bliver det en perfekt mulighed for Marco Verratti. Den unge midtbanespiller fra PSG vil i så fald ligge centralt med Florenzi og Marchisio på hver sin side og diktere de azurblås spil.

Spilforslag

Italien er storfavorit på udebane mod Malta, men italienerne har som sagt ikke scoret mere end to mål per kamp i de seneste tre opgør på middelhavsøen. Under 3.5 mål til odds 1.71 er interessant ligesom under 1.5 mål før pausen til odds 1.73.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af landsholdsfodbold!