EM-kvalifikation: Norge lurer på sensationen mod Italien


Per Mathias Høgmo & Co. er klar til tæppefald i EM-kvalifikationen. På den anden banehalvdel står et italiensk landshold under ledelse af Antonio Conte - ikke ligefrem en nem opgave for et norsk landshold med én sejr i sine seneste 11 kampe.

Anfører Per Ciljan Skjelbred advarer holdkammerater og publikum forud for tirsdagens kamp: "Italien kommer med alle midler", siger den nye landholdskaptajn, og italienske tricks har vi da rigtig nok også fået at se gennem årene. Tassottis albue i 1994, Daniele de Rossis albue i 2006 og Francesco Tottis spytteri i 2004. For nu at nævne en håndfuld episoder.

Men hvis Norge skal åbne EM-kvalen med point, så er det vigtigt at fokusere på egne evner. Italien stiller med en nykomponeret angrebsduo i form af Dortmund-spidsen Immobile og Simone Zaza. Midtbanen er uden Andrea Pirlo, mens forsvaret må undvære kæmpen Chiellini. Mario Balotelli har ikke fået plads i Contes trup, og spørgsmålet er, om vi får Liverpool-angriberen at se i azurblåt, så længe Conte styrer slagets gang. "Først mænd og derefter spillere", er Contes filosofi bag udtagelsen.

Italienske medier har beskrevet King som "den nye Carew", og tirsdagens gæster er sikkert klar over, hvilken trussel Blackburn-spilleren udgør på dødbolde.

Med alle rokeringerne - og et igangværende italiensk generationsskifte - har Norge sin store mulighed. Italien har lagt et skuffende VM bag sig med exit allerede i gruppespillet, men har trods alt gået gennem de seneste tre slutrundekvalifikationer uden at tabe. Norges fløjspillere Elyounoussi og Mats Møller Dæhli er værternes tungeste våben sammen med en stadig bedre Joshua King, der var meget tæt på at score senest mod England. Italienske medier har beskrevet King som "den nye Carew", og tirsdagens gæster er sikkert klar over, hvilken trussel Blackburn-spilleren udgør på dødbolde.

”Gianluigi Buffon står på mål”, var det eneste, landstræner Conte (billedet herunder) ville ud med på mandagens pressemøde. Hemmelighedskræmmeriet til trods så lod den tidligere Juventus-træner offentligheden få hele 45 minutter at se af italienernes træningsforberedelser frem for blot at invitere journalisterne indenfor i et kvarter.

Italien vandt imponerende - på papiret om ikke andet - 2-0 mod Holland i den seneste testkamp. Hollænderne fik imidlertid en mand udvist efter kun ni minutter, og forinden havde Immobile bragt værterne foran efter blot tre minutter. Men som den italienske Mediaset-journalist Simone Malagutti udtalte i forbindelse med udvisningen: "Så skal man vinde". Enkelt og korrekt.

Træner Conte må som sagt klare sig uden superveteranen Andrea Pirlo (35), der døjer med en hofteskade. Pirlos holdkammerat, Juve-forsvarsspilleren Giorgio Chiellini er ligeledes ude.

LÆS MERE: calcio-bloggen Fra Alperne til Etna fortæller i denne uge om ungdommelige trænere og virile veteraner

Norges forventede start-11'er (4-5-1): 

Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli - Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred (K), Stefan Johansen, Ruben Yttergård, Tarik Elyounoussi – Joshua King

Italiens forventede start-11'er (3-5-2): 

Gianluigi Buffon - Andrea Ranocchia, Leonardo Bonucci, Davide Astori – Matteo Darmian, Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi (K), Emanuele Giaccherini, Mattia De Sciglio – Simone Zaza, Ciro Immobile

 

Vurdering:

Norge møder et relativt nyskabt italiensk kollektiv med en træner, der for første gang står i spidsen for Gli Azzurri i en betydende landskamp. Per Mathias Høgmo har derimod haft lang tid til at sætte sit aftryk på "Det Nye Norge", selvom kampen mod England viste os, at der ikke er langt til tiden under Drillo. Der er dog ikke noget galt i defensiv tryghed, når man møder nationer som Italien, Kroatien og Bulgarien - hold med langt bedre individualister end Norge.

Nøglen til point ligger i at holde tæt bagude, slå til på kontra og lade Joshua King bruge hovedet. Foran et fyldt Ullevaal forventer vi under alle omstændigheder, at Norge kæmper til det sidste. Aner vi skyggen af en ikke så lille sensation?

 

Spilforslag:
Sats på, at Norge scorer kampens første mål til odds 2.50
Sats på Joshua King som målscorer til odds 5.50

Følg vores dækning af landsholdsfodbold her!