EM-kvalifikation: Skadesplagede italienere får ét point mod Kroatien i Milano


Sidste nyt fra omklædningsrummene

Conte har en del skader at tage hensyn til - ikke mindst i form af Barzagli og Ogbonna. Forsvarsgeneralen Bonucci er desuden i karantæne. Darmian spiller i højre side af tremandsforsvaret, der desuden tæller Ranocchia og Chiellini. På fløjene spiller De Sciglio og Pasqual, mens Zaza og Immobile danner angrebsduoen.

Kovac har ikke de store skadesproblemer og stiller sit hold op i en 4-2-3-1-formation på San Siro med Mandzukic som spydspids.

Form

Det er et italiensk hold i undtagelsestilstand, der møder Kroatien i et opgør, der meget vel kan være afgørende for, hvem der tager førstepladsen i Gruppe H. De mange fravær i forsvaret samt Pirlos skade har tvunget Conte til at blande kortene - også på midtbanen. Gli Azzurri har imidlertid vundet tre kampe i træk i EM-kvalen (fire kampe hvis vi tæller venskabskampen mod Holland med), og den italienske landstræner går nu efter den femte sejr i træk - en præstation, der tidligere er opnået af Fabbri og Vicini.

Kroatien har vundet tre ud af tre i gruppen ligesom Italien, og sammen med Island er det det eneste hold, der endnu ikke har lukket mål ind i kvalifikationen. Kroaterne havde visse problemer med Malta på eget græs (2-0-sejren blev sikret i anden halvleg) og vandt 1-0 i Bulgarien takket være et selvmål, før man udraderede Aserbajdsjan med 6-0.

Det siger trænerne

Antonio Conte (Italien): “Det er et stærkt hold, og vi skal ikke lade os frustrere af deres boldbesiddende stil".

Niko Kovac (Kroatien): “Ingen kan tage til San Siro og spille mod Italien og regne med at være favorit fra start. Vi håber på uafgjort".

Nøglespillerne

I Pirlos fravær får De Rossi en nøglerolle. Midtbanespilleren fra Roma skal sørge for at aflaste et noget svækket forsvar, men skal også være dygtig til at sætte gang i kontraløb. Det bliver også interessant at se, hvordan Candreva tackler sin nye rolle som central midtbanespiller.

Spillet roterer om ham: Luka Modric - den lysende stjerne på det kroatiske hold. Midtbanespilleren fra Real Madrid spiller foran forsvaret sammen med Brozovic, og han er klar til at fyre op under sit holds kontraangreb. Det italienske forsvar skal også holde et meget vågent øje med den fysisk stærke Mandzukic.

Vurdering og spilforslag

Italien har aldrig tabt på San Siro; det seneste nederlag i Milano går tilbage til 1925, men dengang mødte man Ungarn på Arena Civica. Søndag aften står italienerne imidlertid over for Kroatien, som Italien kun har besejret én gang - for 72 år siden - og som i de seneste seks indbyrdes opgør har vundet tre gange og spillet de øvrige tre uafgjort. Gli Azzurri går på banen som favoritter, men mange stamspillere er ude. Uafgjort til odds 3.10 ser interessant ud, og det samme gør spillet på mål til begge hold til odds 2.07.

LÆS MERE: Her er de 10 ting, du skal vide før kampen på San Siro!