EM-kvalifikation: Slovakiet og Spanien serverer mål til aftenkaffen


Sidste nyt fra omklædningsrummene

Hjemmeholdets træner, Kozak, skifter ikke ud i forhold til den start-11'er, der besejrede Ukraine i sidste måned. Det betyder, at vi endnu en gang vil se slovakkerne i en 4-4-2'er med Hamsik som omdrejningspunktet på midtbanen.

Del Bosque må undvære Sergio Ramos, og han erstattes af Albiol. Den spanske landstræner kan dog igen gøre brug af Diego Costa i angrebet og Iniesta på midtbanen.

LÆS MERE: Kan Sverige besejre Rusland torsdag aften på eget græs? Læs optakt og spilforslag her!

Form

Slovakiet missede kvalifikationen til VM i Brasilien, men holdet har påbegyndt EM-kvalen rigtig flot. I sidste måned vandt holdet som nævnt i Kiev over Ukraine (1-0), da Mak blev matchvinder. Sammen med Nemec er Mak manden, der skal lave målene for hjemmeholdet torsdag aften. Sejren var meget vigtig for slovakkerne, da man må gå ud fra, at førstepladsen bliver taget af Spanien, og at ukrainerne er førsteudfordrer til andenpladsen.

Spanien var en af de største skuffelser i Brasilien. En nedadgående formkurve sammen med en vis fornemmelse af træthed efter den ene VM-titel og de to EM-titler gjorde, at La Roja sagde farvel allerede efter gruppespillet. Den spanske trup har dog kæmpet sig tilbage med en flot præstation i premiererunden i EM-kvalifikationen med en 5-1-sejr mod Makedonien. Alcacer fra Valencia debuterede med en scoring, men han starter med al sandsynlighed på bænken torsdag aften.

LÆS MERE: Her er 10 ting, du skal vide før kampen mellem England og San Marino!

Nøglespillerne

Det bliver ikke en nem opgave for slovakkerne, men publikummet i Zilina kan give en stor hjælp. Efter det skuffende fravær ved VM og problemerne i Napoli er det i høj grad Marek Hamsiks opgave at tage ansvaret på sig og føre sit hold fremad.

Han er kommet fabelagtigt fra start i Premier League, men på landsholdet har han endnu ikke scoret efter fem kampe; Diego Costa blev overtalt af Del Bosque til at vælge det spanske landshold til og det brasilianske fra før VM-slutrunden, og torsdagens kamp er den perfekte anledning til at finde vejen til nettet i den spanske landsholdstrøje.

LÆS MERE: Her er de 10 vigtigste ting, du skal holde med i de kommende EM-kvalkampe!

Vurdering

Slovakiet og Spanien har mødt hinanden fire gang tidligere med tre spanske sejre og én uafgjort til følge. Del Bosques udvalgte er storfavoritter, men oddset på 2-tallet er meget lavt (1.40). Tre af de seneste fire indbyrdes opgør er endt med over 2.5 mål, hvilket giver odds 1.98 torsdag aften.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af landsholdsfodbold