EM-kvalifikation: Zlatan gør forskellen for Sverige mod Rusland


Sidste nyt fra de to omklædningsrum

Den svenske landstræner Hamrens største bekymringer angår Zlatan Ibrahimovic. PSG-angriberen er tvivlsom efter at have misset et par kampe med sin klub, men med tanke på betydningen af torsdagens kamp, vil landstræneren gøre alt for at få ham klar fra første minut.

Capello har ikke de store problemer med sin trup og stiller op i en 4-2-3-1-formation med Kokorin som spydspids.

 

Form

Svenskerne er klar over, at torsdagens kamp i Solna er essentiel for topstridens hierarki. Sverige og Rusland er på papiret de stærkeste hold, og de blågule vil forsøge at drage fordel af hjemmebanen. Ibrahimovic, der i venskabskampen mod Estland i august scorede sit landholdsmål nummer 50, er den store nøglespiller, og derfor afhænger meget af hans tilstedeværelse på banen. I premiererunden i gruppen kom svenskerne tilbage og fik 1-1 mod Østrig i Wien.

LÆS MERE: Her er de 10 ting, du skal vide før kampen mellem Sverige og Rusland

Rusland har lagt en elendig VM-slutrunde bag sig, hvor det kun blev til to point (afkastet af uafgjort mod Sydkorea og Algeriet) og et farvel efter gruppespillet. Siden da har russerne spillet to kampe - en venskabskamp og en EM-kvalkamp - og har vundet dem begge 4-0; det hører dog med til historien, at modstanderne var henholdsvis Aserbajdsjan og Liechtenstein. Den italienske landstræner har været udsat for heftig kritik i Rusland i løbet af sommeren på grund af sin defensive tilgang til spillet, men også torsdag forventes gæsterne at stå med mange mand bag bolden.

 

Nøglespillerne

Vi har sagt det adskillige gange allerede, men alt afhænger af Ibrahimovics tilstedeværelse. Hvis stjernen ikke spiller (usandsynligt), så satser Hamren på en angrebsduo bestående af Elmander og Toivonen. Vi er dog ret sikre på, at Ibra spiller, og det er rundt om ham, at hjemmeholdets offensiv roterer.

Vi har endnu til gode at se Rusland blive testet efter VM-slutrunden, og den store test kommer torsdag aften for Capellos mandskab. Angrebet fungerede ikke i Brasilien, og der kræves mere af Kokorin & Co. i torsdagens kamp i Solna. Manges øjne er dog også rettet mod målmanden Akinfeev, der spillede rædselsfuldt under VM.

 

Vurdering

I de seneste tre kampe mellem Sverige og Rusland har begge hold prøvet at vinde én gang. Det seneste opgør blev spillet ved EM i 2008, og dengang vandt russerne 2-0. Det er kun sket én gang i de seks foregående kampe, at ét af holdene er gået fra banen uden at score. Mål til begge hold giver odds 1.89. Hvis Ibrahimovic spiller, så går Sverige på banen som favorit, hvilket gør odds 2.75 på hjemmeholdet interessant.

LÆS MERE: Følg vores dækning af landsholdsfodbold