EM for kvinder: Optakt og spilforslag til semifinalen Norge-Danmark


Norge 1.92 Uafgjort 3.30 Danmark 3.90 (Kickoff torsdag kl. 20:30)
 

Torsdag aften står det danske kvindelandshold i EM-semifinalen, hvilket nok overrasker en hel del. Modstanderen er Norge, og Pelleruds jenter vandt hele 3-1 over Spanien - en sejr, der måske var i overkanten af, hvad vi havde forestillet os, eftersom Norge ikke havde scoret mere end ét mål i nogen af holdets tidligere kampe i turneringen. Sejr til Danmark og dermed en plads i EM-finalen giver odds 3.90.

Den norske landstræner erkender, at hans hold er favorit mod Danmark, hvilket ikke er så mærkeligt, da Kenneth Heiner-Møllers kvinder endnu ikke har vundet en eneste kamp i turneringen (0-2-1). Vi taler naturligvis om sejre efter 90 minutter, for Danmark har været dygtige/heldige med at spille sig videre efter lodtrækning og straffesparkskonkurrence.

Norges midtstopper Marit Fiane Christensen mener i modsætning til sin træner ikke, at Norge er favorit til at komme i finalen. Den 32-årige mener således, at man også bør tage danskernes resultater før turneringen med i betragtning.

"Vi tænker mere på kampene op til EM, når vi snakker om deres kvaliteter, og vores favoritstempel stammer sandsynligvis fra det, der er sket i denne turnering. Men Danmark havde nok før EM en større chance for at tage en medalje, end vi havde", udtaler Christensen til VG. Vinder Norge kan du få dine penge 1.92 gange igen.

Selvom vi har svært ved at forestille os, at danskerne kan skabe store problemer for de formstærke nordmænd, så har de rødhvide alligevel en del kvaliteter at fremvise. Holdet er stærkt i kontraspillet og har kantspillere, der kan skabe chancer. I det hele taget er det Danmarks offensiv, der skal skaffe holdet en plads i finalen.

Landstræner Heiner-Møller stiller i en 4-3-3-formation, selvom han også eksperimenterede med en langt mere defensiv 4-5-1-opstilling inden EM. Pernille Harder er Danmarks giftigste angrebsvåben. Den 20-årige har lavet 21 landskampsmål forud for EM 2013, hvor hun dog endnu har til gode at komme på tavlen. Linköping-angriberen har odds 4.60 på at score mod Norge.

Harder er dog ikke den eneste unge og lovende spiller i den danske trup. De rødhvide er inde i en genopbygningsfase, og i den forbindelse er det godt at have anfører Katrine Pedersen. Stabæk-spilleren har rundet de 36 år og kan se tilbage på ikke færre end 209 landskampe siden debuten i 1994.

Norges selvtillid fik et enormt løft med 1-0-sejren over Tyskland. Den efterfølgende 3-1-sejr over Spanien med scoringer af Solveig Gulbrandsen og Ada Hegerberg gør. at vi satser på norsk sejr torsdag aften i Norrköpings Idrottspark.
 

Spilforslag:
Sats på 1/1 i Halvleg/Fuldtid i norsk favør til odds 3.05
Sats på resultatet 4-0 til Norge til odds 28.00


Klik her for at spille på EM for kvinder hos Unibet