Fem gode grunde til at følge The Championship 2014/15


1. Fordi der er tilsat italienske krydderier

24 klubber, der som altid vil kæmpe benhårdt over et maraton på 46 kampe. Man kan tilmed glæde sig over, at The Championship har fået et tydeligt italiensk præg - ikke mindst Watford, der er ejet af familien Pozzo, som sammen med Granada i Spanien bruger The Hornets til at udvikle nye talenter. Derudover er der Leeds, som Cagliaris tidligere præsident Cellino efter en tvist med The Football League har sikret sig ejerskabet over. Sidst men ikke mindst har vi Bolton, der ganske vist ikke er italiensk ejet, men som er sponsoreret af det italienske sportsmærke Macron, som også lægger navn til klubbens stadion i den kommende sæson.

2. Fordi vi vil finde ud af, om store spillere også kan blive store trænere

Navnene hober sig op ... fra Sami Hyypia, der er kommet til Brighton efter at være blevet fyret i Bayer Leverkusen, til Ole Gunnar Solskjaer, der rykkede ned med Cardiff, men som stadig er træner hos waliserne. Så er der Felix Magath i Fulham, der tidligere har påkaldt sig spillernes had på grund af sine gammeldags og strenge arbejdsmetoder. Og så har vi Aitor Karanka, der måske ikke var den største spiller, men som er en eksotisk faktor i en ellers grå by som Middlesbrough. En manager man bør holde et vågent øje med? Uwe Rösler i Wigan.

3. Fordi vi kan få et nys om, hvem der bliver den næste træner i sultandømmet Brunei

Det er ikke en joke, men derimod ren og skær virkelighed, selvom hændelsen fandt sted for et år siden. Steve Kean (billedet herover) trænede Blackburn i den næstbedste engelske række fra 2010 til 2012 og forlod klubben på en tredjeplads den 28. september 2012. I oktober sidste år blev han så hentet til Brunei DPMM - sultandømmets klub, der spiller i den bedste række i Singapore. De økonomiske betingelser var åbenbart mere givtige på de kanter end i Lancashire.

4. Fordi vi skal se, om Cardiff igen skifter klubfarver

De kalder sig The Bluebirds, men efter at Vincent Tan tog over, er Cardiff begyndt at spille i rødt. Tilhængerne tog ikke nyheden pænt, men ejeren mente, at farven rød var mere tiltrækkende for potentielle asiatiske fans, og den argumentation kan man ikke vinde over. Klubben rykkede ud af Premier League efter et år, og efter at Tan havde smidt skotske Malky Mackay, der året forinden havde sikret klubben oprykning, på porten. Nu er det norske Solskjaer, der har tøjlerne, og mon ikke han så småt begynder at ærgre sig over, at han ikke var blevet i Molde...

5. Fordi oprykningskampen endnu en gang bliver smuk at følge

Vi mener, at Blackburn, Norwich og Watford, der trænes af italienske Giuseppe Sannino (billedet herover), er oprykningsfavoritter, men som altid kan alting ske - ikke mindst i den uforudsigelige playoff. Før sommerferien trak QPR det længste strå, da London-klubben kun havde ét skud på mål, men alligevel vandt 1-0 over Derby County i playoff-finalen på Wembley. Året før var Watford favorit mod Crystal Palace, men takket være en straffesparksscoring i overtiden vandt The Eagles. The Championship bliver spændende at følge - også efter de første 46 kampe...