Fem grunde til at Argentina bliver verdensmester


1. Lionel Messi

Lad os begynde med den mest åbenlyse grund.

Nu hvor Cristiano Ronaldo for længst er rejst hjem, Luis Suarez fordampet i endnu en sky og kontroverser og Neymars VM brutalt afsluttet, bærer Messi fanen for alverdens superstjerner, og han er på toppen.

Den lille magiker leverede igen varen i kvartfinalen mod Belgien, og hans præstationer vil sandsynligvis kun blive bedre og bedre, efterhånden som presset tager til.

2. Gonzalo Higuain har fundet vejen til målet

Spydspidsen Gonzalo Higuain scorede sit første VM-mål i sejren over Belgien, og nu hvor han har fundet vejen til nettet, bliver han helt sikkert en trussel mod hollænderne i onsdagens semifinale.

Napoli-bomberen var under hård kritik efter sine mindre imponerende præstationer i kampe, hvor Argentina måtte bruge Messis mål for at tage sejren, men efter sejrsmålet mod belgierne vil alt det ændre sig.

3. Javier Mascherano har været et kraftcenter

Muligvis står og falder alt for meget med Messi i Argentinas offensiv, men Barcelona-kollegaen Javier Mascherano på midtbanen har været en nøglefaktor for argentinernes vej til semifinalerne.

Den tidligere West Ham- og Liverpool-spiller var fremragende mod Belgien, hvor han udfordrede de større Axel Witsel og Marouane Fellaini og vandt. Nu hvor den centrale midtbane muligvis er Hollands svageste punkt efter skaden til Nigel de Jong, bliver han endnu en gang vital for sydamerikanerne.

4. Sergio Aguero er skadesfri

Sergio Aguero er klar igen - i hvert fald bedømt på hans opførsel i omklædningsrummet efter kampen mod Belgien. Han gør angrebet endnu stærkere, nu hvor Angel di Maria er gået i stykker.

Hvorvidt Manchester City-angriberen går direkte ind i start-11'eren i semifinalen eller ej, har vi endnu til gode at se, men han vil også udgøre en stor trussel som indskifter.

5. Argentina har aldrig tabt en semifinale

Argentina har vundet VM to gange, har taget sølvet én gang og er røget ud efter kvartfinalerne fire gange, hvoraf de to har været i de seneste VM-slutrunder.

Semifinalerne har dog aldrig været argentinernes stopklods, og med en statistik som den er der ikke noget at sige til, at Argentina går ind til kampen som favorit.

Argentina har Messi, men Holland har Robben, Sneijder ... og ikke mindst Van Gaal. Her er fem grunde til, at Oranje tager VM-titlen!