Fem grunde til at Holland bliver verdensmester


1. Arjen Robben er i sit livs form

Bayern Münchens Arjen Robben ser ud til at have besluttet sig for at bruge denne VM-slutrunde til at cementere sin plads i fodboldhistorien - både på godt og ondt.

På de gode dage er der dog ikke mange mere frygtindgydende syn for en forsvarsspiller end Robben, der sprinter direkte mod dig, og eftersom den 30-årige lader til bare at blive hurtigere med alderen, vil han denne uge gøre alt for at blive en hel nations helt.

2. De har intet at tabe

Mange troede ikke, at hollænderne ville komme ud af gruppen med blandt andre Spanien og Chile, men nu befinder de orangeklædte sig endda helt fremme blandt de bedste fire.

På dette tidspunkt er det ikke nogen, der bør kunne skræmme dem, og eftersom alle de øvrige resterende hold nok gik ind til VM med forventningen om at blive verdensmester, hvad har Oranje så at tabe?

3. Wesley Sneijder begynder at ramme formen

Wesley Sneijder er virkelig vågnet op til dåd i de to foreløbige knald-eller-fald-kampe, og pludselig viser han glimt af det, vi så fra ham i Sydafrika for fire år siden.

Han scorede et essentielt mål i ottendedelsfinalen mod Mexico, og han var meget uheldig med ikke at score mod Costa Rica, hvor han ramte træværket to gange. I resten af spillet forbedrede han sig også i de to kampe, men hans niveau kan blive endnu højere.

4. Frygten for straffespark er overvundet

Før kvartfinalekampen mod Costa Rica havde Holland tabt fire af sine seneste fem straffesparkskonkurrencer - en statistik der kun gjorde hollænderne marginalt bedre end alletiders mest elendige straffesparksskytter fra England.

Efter sejren må hollænderne føle, at de er på toppen af verden, så hvis VM-turneringen byder på flere straffesparkskonkurrencer, vil der ikke være frygt at spore. Desuden har de en træner, der kan gøre det uventede...

5. Louis van Gaal

Den hollandske chef, Louis van Gaal, har vist, at han ikke er bange for at tænke ud af boksen ved VM, hvor han ofte har skiftet formation og en enkelt gang som bekendt bragt reserven Tim Krul i spil kun for at stå på mål i straffesparkskonkurrencen mod Costa Rica.

Veteranen er opsat på at efterlade et stærkt indtryk før sin afrejse til Manchester, og hans vilje til at sætte et flot punktum kan give holdet den ekstra motivation, der skal til.

 

Holland kan måske narre Argentina, men i finalen tager Brasilien sejren. Her er fem grunde til, at værterne bliver verdensmestre!