Fem spørgsmål som Brasilien må besvare i landskampspausen


Mens de fleste af Europas store kanoner forbereder sig til kvalifikationskampene til VM i 2014, må Brasilien igen stille sig tilfreds med et par venskabskampe. Confederations Cup er lige om hjørnet, så seleçãos kampe mod Italien (i Genève - nej, jeg ved heller ikke hvorfor) og Rusland (på Stamford Bridge af alle steder) er vigtige trin på vejen - især fordi Luiz Felipe Scolaris anden periode som landstræner begyndte med så uskadelig en præstation mod England.

Her følger de nøglespørgsmål, som Felipão håber at finde svarene på de følgende dage:
 

Nummer ni eller ikke nummer ni?

Før Scolari tog over, fandt Menezes et system, der fik det bedste frem i en række af hans nøglespillere. Hans angriberløse formation tillod Neymar og Hulk at udnytte pladsen på fløjene, mens Oscar og Kaká (mere om ham senere) kunne storme fremad. Felipão valgte dog at bruge en mere traditionel taktik på Wembley, da han benyttede sig af Luis Fabiano som en klassisk nummer ni. Det fungerede ikke: angriberen så ikke klar ud, og han rørte knap nok bolden. Hvis Scolari insisterer på at stille med en spydspids, så må han finde ham andetsteds, selvom ingen af valgmulighederne ser særlig fristende ud: Leandro Damião, der engang så ud til at være født til rollen, har haft nogle svære måneder og har ikke meget selvtillid; Fluminense-angriberen Fred er en afslutter par excellance, men bliver ikke yngre; og Hulk har tidligere spillet i front for Brasilien uden succes. Den bedste plan kan være at genbruge Menezes' flydende model, men Scolari er ikke altid en type, der lytter til fornuft.
 

Hvem skal navigere i midtbanens minefelt?

Ramires og Paulinho er fine spillere, men havde svært ved at finde deres spil mod England. Ingen af de to er en typisk defensiv midtbanespiller - Ramires ynder at stryge med frem fra dybden, mens Paulinho har specialiseret sig i diskrete løb ind i feltet - hvilket har ført til, at mange i Brasilien har sat spørgsmålstegn ved deres potentiale som midtbaneduo på længere sigt. Valget af to mere destruktive spillere i form af Luiz Gustavo (Bayern München) og Fernando (Grêmio) fortæller os, at Scolari har tænkt sig at være forsigtig i denne omgang. Der er dog et andet spændende alternativ...
 

Kan Scolari finde plads til David Luiz?

Fremkomsten af Bayern Münchens forsvarsspiller Dante hen over de seneste par måneder ser ud til at have sat et punktum for én debat: Han er førstekandidat til at spille pladsen ved siden af Thiago Silva i VM snarere end David Luiz eller Dedé. Scolari er imidlertid fan af Luiz, der har tjent Brasilien godt. Der har været spekuleret i, at den 25-årige kan blive omskolet til midtbanen - et træk der blev testet af Rafa Benitez med en vis succes tidligere på sæsonen. En ren Chelsea-midtbane med Luiz, Ramires og Oscar er ikke et helt usandsynligt scenarie.


Er Kaká tilbage for alvor?

Efter at Ronaldinho ikke var i stand til at leve op til Scolaris tillid mod England, har træneren vendt sig mod den anden gammel kending. Kaká har aldrig været stamspiller i Real Madrid, men hans præstationer mod Irak og Japan indikerede, at han stadig har meget at tilbyde seleção. Spørgsmålet er, om Scolari ser den 30-årige som en langtidsløsning eller blot en lappeløsning. Oscar har allerede vist sit værd i kampe på højeste niveau, og unge spillere som Bernard og Lucas nærmer sig også som seriøse alternativer til de offensive midtbanepladser. Konkurrencen vil uden tvivl blive benhård i løbet af de kommende 18 måneder - selvom Kakás erfaring nok bliver en nøglefaktor.


Kommer Neymar tilbage?

Ja, han spillede skidt mod England, men noget af Neymar-tilsviningen i den britiske presse nærmede sig Zlatanitis ("Han præsterer aldrig i de store kampe ... blablabla"). Det er værd at huske på, at den 21-årige på trods af alle sine bedrifter for Santos i høj grad er i gang med at lære håndværket på internationalt niveau (selvom hans statistik med 17 mål i 27 kampe skulle vise noget andet). Hvad der måske er mere bekymrende, er tyngden af presset på Neymars skuldre om at skulle ordne paragrafferne på egen hånd, når Brasilien ikke spiller godt. Den slags ansvar vejer tungt på en ung mands skuldre.
 

Læs flere blogindlæg fra Jack.

Klik her for at spille på venskabskampen mellem Brasilien og Italien hos Unibet.