Fem ting vi lærte af Brasilien-Colombia (2-1)


1. David Luiz er symbolet på den brasilianske succes

Hvis Brasilien virkelig spiller mere med hjertet end med hovedet, behøver det ikke nødvendigvis at være endårlig ting.

David Luiz er symbolet på denne tilgang med sin aggressive - ofte dumdristige - karakteristiske hårfagre og energiske stil, der på et tidspunkt i første halveg så ud til at skulle bringe ham hele vejen gennem det colombianske hold.

Han ganske særlige øjeblik skulle dog komme efter pausen, hvor hans spektakulære frisparksmål bragte Brasilien foran 2-0 og bragte ro på de månedlange nerver - i hvert fald for en stund.

2. Fernandinho bliver bedre og bedre kamp for kamp

I fraværet af den karantæneramte Luiz Gustavo lå Fernandinho som dybtliggende midtbanespiller, og selvom han ikke leverede en fejlfri indsats, så var han en vital brik i Brasiliens midtbanerum.

Manchester City-midtbanespilleren ville muligvis slet ikke have været her, hvis andre på den position havde vist deres værd inden turneringen, men efter at han blev skiftet ind i pausen af gruppekampen mod Cameroun, har han været fremragende og er nu en mand, som Luiz Felipe Scolari ikke kan klare sig uden.

3. Dette brasilianske landshold er bedre end årgang 1970 på ét punkt

På trods af Pelés fortryllende detaljer, Jairzinhos strøm af mål og den formidable holdindsats, der blev rundet kronet af anførr Carlos Alberto i finalen mod Italien, så var der én ting, som Brasilien anno 1970 ikke helt kunne få til at fungere, men som det nuværende mandskab har specialiseret sig i: Uelegante mål dødbolde.

Efter målet, der blev godskrevet David Luiz i sejren over Chile i ottendedelsfinalen, var det denne gang Thiago Silva, der skrabede bolden ind over stregen efter bare syv minutter i Foraleza. Et mål er et mål.

4. Vi vil savne Colombia og James Rodriguez

Det har været et VM i den offensive fodbolds tegn, og det har været en slutrunde, hvor 10'erne har vist sig frem. Colombia og James Rodriguez har været to af de finere eksempler på de to tendenser.

Rodriguez var igen mageløs, da colombianerne kæmpede sig tilbage i kampen i Fortaleza. Han var central i alt, hans hold lavede, og han fortsatte sin vane med at score i alle kampe, da han reducerede på straffe og holdt liv i Colombias drøm.

Hans fremtid vil sandsynligvis blive genstand for mange spekulationer, men det er hans VM-indsats, vi bør hylde nu.

5. Thiago Silva blive meget svær at undvære mod Tyskland

Efter advarslen tidligt i anden halvleg må målscorer Thiago Silva nu undvære semifinalen mod Tyskland - et opgør, der allerede nu ser ud til at balancere på et knivsæg.

Erfarne Dante vil nok erstatte ham, men tag ikke fejl: Fraværet af Brasiliens lederskikkelse og David Luiz' partner vil ramme Brasilien hårdt.

Vidste du, at Holland er kommet tilbage og har vundet efter at have været bagud med ét mål i tre af sine fire VM-kampe i Brasilien? Vi ser frem mod lørdagens sene kvartfinale mellem Holland og VM-sensationen Costa Rica.