Fem ting vi lærte af Brasilien-Kroatien (3-1)


1. Brasilien er sårbar på kontra 

Scolaris udvalgte havde bolden mest og så farlige ud, når de angreb, men de var sårbare over for Kroatiens hurtige kontraspil. Gæsterne var initiativrige på midtbanen med Luka Modric og Brcelonas seneste indkøb, Ivan Rakitic, der var for fikse for Paulinho og Luis Gustavo. Men mest bekymrende for værterne var den lethed, med hvilken Kroatien slap igennem på kanterne. Backerne Alves og Marcelo blev alt for ofte udstillet, når værternes angreb brød sammen. Stof til eftertanke for Scolari.

2. Nerverne påvirker værterne

Indtil Neymars udligning i det 28. minut og længe før den 22-åriges straffesparksscoring flød spillet langtfra for Brasilien. I sidste års Confederations Cup kom brasserne foran i hver eneste af deres kampe, så Marcelos tidlige selvmål må have rystet dem i deres grundvold. Dét lyn fra en ellers klar himmel blev en katalysator for de nervøse spil, vi så efterfølgende, hvor brasilianerne ikke kunne bryde kroaterne ned. Faktisk virkede Brasiliens stjerner - bortset fra Neymar - falmede og tøvende. De bliver nødt til at smide hæmningerne og vise mere begejstring, hvis de skal gå hele vejen.

3. Dommerkendelser kan gøre en stor forskel 

Brasilien var på spanden ved stillingen 1-1 20 minutter før tid, da Yuichi Nashimura besluttede sig for at dømme et kontroversielt - og ret beset tyndt - straffe mod den måske kommende Liverpool-spiller Dejan Lovren, der angiveligt skulle have hevet Fred omkuld. Den langsomme gengivelse viste, at han stort set ikke rørte den brasilianske angriber. Men Neymar gjorde sin pligt og scorede på det efterfølgende straffe, hvorefter man kan konkludere, at betydningen af dommerkendelser i store turneringer endnu en gang blev understreget.

4. Hjemmepublikummet behøver ikke at være en fordel

De lokale i São Paulo leverede et passioneret hav af gule farver ved kickoff, men vendte sig mod deres helte efter Kroatiens tidlige åbningsmål og igen i anden halvleg, før det kontroversielle straffe gjorde dem en tjeneste. Brasiliens spillere må acceptere, at mens de vil få glødende støtte, når de vinder, så er det et dobbelsidet sværd at have et hjemmebanepublikum i et så uforudsigeligt politisk klima.

5. Scolari må gentænke sin offensiv

Hulk og Fred bevægede sig for lidt, lå for meget på linje og var i det hele taget dårlige i størstedelen af åbningskampen. Hvis Brasilien som forventet skal møde en række mandskaber, der står langt tilbage og lukker bagrummet ned, så har holdet brug for langt mere fantasi på den sidste tredjedel. Pt. lader holdet til at være alt for afhængigt af Neymar, når modstanderens defensiv skal åbnes. Måske Willian, der inden kampen blev nævnt som potentiel starter, kan levere mere kvalitet i den næste kamp.

Se vores eksperters analyse af Gruppe A i Unibet TV!