Fem ting vi lærte af England-Italien (1-2)


1. Raheem Sterling er en kommende superstjerne

Det vidste vi jo godt allerede, gjorde vi ikke? Snarere prøvede vi vel at mindske hypen omkring ham - noget der mislykkedes. Raheem Sterling var formidabel for England, søgte konstant bolden og var en offensiv, livlig og udfordrende trussel for sit hold.

Der er helt sikkert ikke en teenager, der har haft større effekt i et VM for England siden Michael Owen i 1998, og samtlige spørgsmål og invendinger i forhold til, om den unge fyr skulle starte inde, endte med at lyde lidt dumme.

2. Roy Hodgson kan tillade sig at lave "en Liverpool"

At spille som Liverpool gjorde i løbet af sin i sidste ende fejlslagne jagt på det usandsynlige mesterskab i den forgangne Premier League-sæson, er ikke altid måden at gøre tingene på, men med tanke på, at så mange af The Reds' spillere er engelske og har kæmpet sig til at spille en stor rolle på Roy Hodgsons hold denne sommer, gav det mening, at den engelske landstræner lod sig inspirere af Brendan Rodgers' mandskab.

Den inspiration bestod i at lade Sterling ligge centralt, mens Jordan Henderson pløjede rundt på græsset bag ham, og duoens tidlige forsøg på mål - hvoraf Sterlings fik en hel nation til at rejse sig fra stolen - mindede os om så mange af Liverpools gode første minutter af kampene i den forgangne sæson.

3. Andrea Pirlo kan ændre en kamp uden at røre bolden

Kun ganske specielle spillere har en intuitiv viden om, hvor de øvrige spillere befinder sig på banen på et givent tidspunkt, og sådan en speciel spiller er Andrea Pirlo.

Netop som England var ved at sætte sig på kampen i Manaus efter den gode start, hoppede Pirlo over bolden og efterlod den nødvendige plads til Claudio Marchisio, der kunne skyde, score og bringe Italien foran. Italienerne indkasserede ganske vist et mål umiddelbart efter, men det var et øjeblik, der understregede, at mens mange af de engelske profiler er rå og lovende, så er italienernes raffinerede og erfarne.

4. Ashley Cole sad muligvis og smilede for sig selv

Leighton Baines så nervøs ud fra det øjeblik, han trådte ud på banen i Manaus, og selvom der ikke er tvivl om Everton-spillerens kvaliteter, så har Englands turneringskampe tidligere haft en skidt vane med at nedbryde spillere.

Ashley Cole spillede ikke nok kampe for Chelsea i den forgangne sæson til at fortjene en plads som startende venstreback, men vil hans tilstedeværelse i truppen netop nu kunne fungere som en beroligende faktor for Hodgson? Baines rolle ved Balotellis sejrsmål gik helt sikkert ikke ubemærket hen.

5. Italien kan være på rette spor

Det var på ingen måde en klassisk italiensk toppræstation, og holdet havde mere end én gang heldet med sig, men efter at have kæmpet så hårdt for en sejr vil Gli Azzurri utvivlsomt føle sig hærdede.

De måtte grave dybt for at slå et lovende, men uslebent engelsk hold, men med typer som Pirlo, Marchisio og Balotelli i front kan verdensmestrene fra 2006 muligvis komme rigtig langt i Brasilien.