Fem ting vi lærte af finalen Tyskland-Argentina (1-0 efter forlænget spilletid)


1. Mario Götze har skabt sig selv et navn i fodboldhistorien

Efter Andres Iniesta og mange andre før ham vil navnet Mario Götze give ekko gennem tiderne i VM-historien.

Bayern München-spillerens smukke afslutning var kirsebæret på toppen af den yderst velsmagende tyske kage, og Götzes ansigt vil for altid blive kædet sammen med en sejr, der sagde så meget mere om et hold end det at satse alt på enkelte stjerner.

2. Lionel Messis eventyr endte som et mareridt

Der var lagt op til en kamp mellem Lionel Messi og tyskerne, og i sidste ende kunne et enkelt talent ikke hamle op med et bedre hold.

Messi missede en stor chance tidligt i anden halvleg, og det vil nok være det øjeblik, han vil huske, når han ser tilbage på en aften, hvor han havde muligheden for at sikre sin arv, men skød forbi.

3. Sami Khedira var savnet på det tyske hold

Sami Khedira havde haft en fremragende turnering for tyskerne, og han gjorde et stort indtryk i knald-eller-faldene, mens han kæmpede sig tilbage fra en skade.

Desværre vendte skaden tilbage før finalen, og han var forhindret i at gå på banen, hvilket gav Christoph Kramer sin første startplads for sit land under de mest stressende omstændigheder af alle. Da han måtte forlade banen med hjernerystelse, blev fraværet af Khedira bare endnu mere udtalt, og Tyskland manglende den gennembrudskraft på midtbanen, som holdet viste igen og igen mod Brasilien i semifinalen.

4. Javier Mascherano ville lave en glidende tackling på sin bedstemor

Endnu en gang var Javier Mascherano fremragende på den argentinske midtbane, hvor han gjorde livet surt for sine tyske modstandere, der var på randen af knockout.

Barcelona-spilleren var heldig med at blive på banen efter sine mange tacklinger (ofte over stregen) gennem kampen, men han var hjertet på holdet og satte tempoet i en kamp, der i sidste ende blev tabt, men som han ikke fortjente at tabe.

5. Det bedste hold vandt VM

Glem hypen om Lionel Messi; det her var Tysklands VM-øjeblik, og det var resultatet af en stor holdindsats, der blev understreget gennem hele slutrunden.

Det var slutningen på en proces og en taktik, som tyskerne satte i gang for år tilbage, og som alle ved, er det skønt, når en plan giver pote.


Her er de fem mest mindeværdige øjeblikke fra søndagens VM-finale!