Fem ting vi lærte af Spanien-Holland (1-5)


1. Robin van Persie kan flyve

Ok, ikke rigtig, med mindre den grånende hollænder har holdt en form for Peter Pan-agtig evne skjult for os, men måden, hvorpå han scorede sit mål i slutningen af første halvleg, gav fornemmelsen af, at han hang i en eller anden form for usynlig snor.

Det bedste flyvende hovedstød i VM siden Yordan Letchkov for Bulgarien mod Tyskland i 1994 havde også en del at takke den fantastiske tværpasning fra Daley Blind for, og målet kom på det perfekte tidspunkt for hollænderne, der meget professionelt var i stand til at tage kontrollen fra spanierne i et opgør, der bliver svært at toppe i turneringen.
 

2. Iker Casillas har mistet sin magi

Om det er fordi, han ikke har spillet for Real Madrid i La Liga på det seneste eller ej, så mangler der pludselig noget i Iker Casillas spil, hvilket gør det til et reelt spørgsmål for Vicente Del Bosque, om han skal droppe sin førstekeeper.

Som vi så, da han lod Diego Godin score i Champions League-finalen, har Casillas pludselig udviklet en bekymrende tendens til at forlade sin linje på vitale tidspunkter. Van Persie straffede ham ved det første mål, og derfra gik det ned ad bakke for den spanske anfører.

3. Arjen Robben har forladt sin skygge fra 2010

At stå ansigt til ansigt med Casillas burde have givet Arjen Robben dårlige minder, efter at han brændte chance i Sydafrika for fire år siden reelt kostede Holland VM.

Det skulle dog ikke gentage sig i Brasilien, hvor Bayern-spilleren leverede to forrygende afslutninger, hvoraf den første muligvis resulterede i kampens vigtigste mål.

Johannesburg er glemt.

4. Manchester United kan med ét blive et meget mere interessant hold

En forsimplet konklusion måske, men efter en sørgelig sæson kan Manchester Uniteds tilhængere måske se frem til store ting, når Louis van Gaal får sat skik på holdet.

Et hurtigt, livligt mandskab med Van Persie i centrum; Holland leverede en formidabel indsats - ganske vist mod et spansk forsvar og en målmand, der så ud til at ville hjælpe modstanderen hvert øjeblik, muligheden bød sig.

Det var en fornøjelse at se hollændernes mistroiske ansigter.
 

5. Spanien er ikke færdig, men holdet er ikke det samme

Én svale gør ingen sommer, og ét resultat markerer ikke afslutningen på en æra. Spanien, der - lad os ikke glemme det - tabte sin første kamp ved VM i 2010 til Schweiz, er helt sikkert ikke et færdigt hold endnu.

Spanierne ligner dog ikke sig selv, og det store skridt bagud vil koste meget energi at indhente - især fordi verdensmestrene i næste kamp møder et chilensk hold, der kan være ligeså livligt som det hollandske.