Fem ting vi lærte af Uruguay-England (2-1)


1. Luis Suarez er dødsensfarlig - selv når han kun er halvklar

Giv ham en millimeter, og han scorer. Så enkelt er det. Englands defensiv gav Liverpool-bomberen for meget plads ved to lejligheder, og han straffede dem begge gange. England af alle hold burde have været forberedt på det.

2. Steven Gerrard annoncerer sin pension med stil

Gerrard har før givet modstanderen sejren i en stor turnering, da han sendte en selvmordsaflevering tilbage til David James, der nedlagde Thierry Henry og begik straffe. Han må have følt et ubehageligt deja-vu, da han spillede en stor rolle i Suarez' andet mål - en episode, der understregede to dårlige kampe i Brasilien for hans vedkommende.
 

3. Wayne Rooney kan score ved VM

Det var så usædvanligt et øjeblik, at det nærmest føles vigtigere end resultatet. Endelig efter tre VM-slutrunder og utallige skud på mål fandt Rooney nettet på den største scene. Angriberen fortjente sit mål og spillede en god kamp på sin foretrukne position. Men fortjener han fortsat, at få et hold bygget op omkring sig? England spillede meget bedre mod Italien, da Sterling var holdets fokuspunkt.
 

4. Barkley eller Lallana skal starte inde for England

Ross Barkley har vist nok efter sine to indskiftninger til, at han bør starte inde for England. Hans indskiftning gav Rooney mere plads at operere indenfor, og hans kraftfulde løb gav Uruguay problemer. Desværre for ham vil en eventuelt startplads komme mod Costa Rica i et opgør, der med al sandsynlighed vil være Englands sidste i turneringen.
 

5. Roy Hodgson ventede for længe med at foretage ændringer - og tog den forkerte mand ud

Hodgson tøvede indtil det 60. minut med at bringe Barkley i spil, men byttede ham ud med Sterling, selvom det var Welbeck, der var Englands mindst effektive offensivspiller. En mere aktiv indsats af Englands træner ville have givet England mere tid til at ændre kampens udfald. Træneren er en af dem, der ikke kan flygte, når den uundgåelige skyld skal placeres.