Hvor langt kan Frankrig og Portugal nå ved VM?


Efter at Mexico cruisede sig uden om New Zealand i nat dansk tid med en 4-2-sejr efter 5-1 i den første kamp, og før Uruguay ordner formaliteterne mod Jordan efter 5-0-sejren i den første kamp på udebane, kan vi tillade os at lave en konklusion på kvalifikationen til VM 2014 i Brasilien.

I den europæiske zone kvalificerede Frankrig og Portugal sig tirsdag aften sammen med Grækenland og Kroatien, og de to store fodboldnationer har ikke tænkt sig blot at møde op på banerne i Brasilien...
 

Frankrig

Det var kun med nød og næppe, at Frankrig reddede skindet tirsdag aften. Træner Deschamps' ligblege og alvorlige ansigt sagde det hele, da Ukraine til sidst brændte en chance, der kunne have givet østeuropæerne en VM-plads.

Les Bleus avancerede, men det krævede et comeback, der ikke er set magen til i playoff-historien. Franskmændene kæmpede sig tilbage efter 0-2 i Kiev og lukkede dermed munden på mange af de kritikere, der havde råbt højt i dagene forinden.

Med kvalifikationen til VM er Ribery tilbage som en af storfavoritterne til at snuppe Ballon d'Or. Bayern-stjernen var en af sit holds allerbedste, selvom målene blev sat ind af Sakho, Benzema - i klar offside - og af ukrainernes egen Gusev. Det er værd at bemærke, at Sakho kun var på banen, fordi Koscielny var i karantæne efter sit røde kort i den første kamp.

Men hvor langt kan Frankrig komme ved VM? De blåklædte har naturligvis ikke tænkt sig at stille op i rollen som statister, men Deschamps må sørge for at blive de problemer, der opstod i truppen efter nederlaget i Ukraine, kvit.

Franskmændene kan ud over etablerede navne som Ribery, Benzema, Giroud og Evra også byde på unge juveler - først og fremmest Pogba og Varane.
 

Portugal

Der er Portugal, og så er der Cristiano Ronaldo. Hvis vi kunne, ville vi personligt have givet ham Ballon d'Or dér på græsset i Friends Arena i Stockholm.

Portugal slog også svenskerne i det andet opgør (3-2 efter 1-0 i Portugal), og efter at Zlatan Ibrahimovic havde "tilladt sig" at lave to kasser, så var Ronaldo jo nødsaget til at banke tre mål ind - det ene flottere end det andet.

Stjernen fra Real Madrid viste hele sin styrke, hurtighed og klasse, og hver gang Sverige tillod sig at stikke næsen frem, tvang han dem til igen at sænke hovederne.

Er der tale om et portugisisk landshold, der helt og holdent afhængigt af Cristiano Ronaldo. Ja, det mener vi, men det kan ikke være anderledes. El Comandante kommer til VM i Brasilien i sin bedste alder (28 år) med bevidstheden om, at det vil være den perfekte anledning til at indtage hovedrollen.
 

Hvem tror du, vinder VM? Klik her for at spille på slutrunden hos Unibet!