International venskabskamp: Optakt og spilforslag til Danmark-Georgien


Danmark 1.25 Uafgjort 5.50 Georgien 10.00 (Kickoff onsdag kl. 20.15)


Tirsdag i næste uge spiller Danmark det, der reelt er en knald-eller-fald-kamp i Parken mod Armenien. Pointtab er med stor sikkerhed lig med farvel til drømmene om dansk VM-deltagelse næste år i Brasilien. Derfor udgør onsdagens testkamp i Aalborg mod Georgien en vigtig generalprøve for Morten Olsen & Co. Hvem er i landsholdsform, og hvem er ikke? Nogle af svarene får vi på den nordjyske arena, hvor nummer 20 på Fifa's verdensrangliste møder nummer 96.

Og ingen tvivl om at Danmark stiller op som betragtelig favorit på hjemmebanen, hvor der kun er solgt omkring 5.000 billetter i forsalg. Atmosfæren bliver derfor ikke en faktor, der skal tages alvorligt, når man overvejer at placere sine penge på kampen. Det bør de to holds styrke dog være, og her er der så meget mere klasse i den danske trup end i den georgiske, at en sejr på et par mål er vores bud på et resultat: 2-0 (6.50) eller 3-1 (12.50). De lidt mere forsigtige kan overveje 0-1 på handicap og dansk sejr til odds 1.80. I den forbindelse skal det nævnes, at Georgien netop har tabt 0-4 i en venskabskamp ude mod Irland, mens det i VM-kvalkampen forinden blev til 1-3 ude mod Frankrig.

Danmarks forventede startopstilling (4-2-3-1) ser ud som følger:
 

Andersen

Jacobsen, Bjelland, Okore, Poulsen

Zimling, Stokholm, 

Krohn-Dehli (alternativt Braithwaite), Eriksen, Fischer

Nicklas Pedersen


Danmark må undvære de skadede spillere Agger, Kjær og Rommedahl, hvilket gør, at Morten Olsen efter al sandsynlighed vil gøre brug af den tidligere FC Nordsjælland-duo Okore-Bjelland i midterforsvaret. Deres grundige kendskab til hinandens spillestil og løbemønstre betyder, at man ikke bør bekymre sig om eventuelle misforståelser i bagkæden.

Udfordringerne ligger snarere i den danske offensiv, der i så mange hjemmekampe har haft betragtelige problemer med at finde vejen gennem kompakte og defensivt orienterede modstandere. Det er forventeligt også den indstilling, Armenien vil komme med til opgøret i næste uge i Parken, og derfor er Georgien umiddelbart en velvalgt modstander i den sidste testkamp. Meget af det offensive spil hvilker på Ajax-duoen Eriksen-Fischer, hvis magi vi stadig har til gode at se på landsholdet. Fischer kan onsdag få sin blot tredje a-landskamp.

Foran de to elegante offensivspillere fra Æresdivisionen får vi enten Andreas Cornelius eller Nicklas Pedersen at se som spydspids. Morten Olsen har rost Pedersen, der i øjeblikket spiller i Mechelen i Belgien, og med tanke på Cornelius' noget falmede præstationer i foråret for FC København, så tror vi, at det bliver til en startplads til Pedersen.

Danmark har mødt Georgien to gange tidligere og har aldrig tabt. Senest blev det til en overbevisende 6-1-hjemmesejr i VM-kvalifikationen i 2005.
 

Spilforslag:
Sats på, at Danmark vinder på handicap 0-1 til odds 1.80


Klik her for at spille på kampen mellem Danmark og Georgien hos Unibet