International venskabskamp: Optakt og spilforslag til Sverige-Makedonien


Sverige 1.27 Uafgjort 5.50 Makedonien 9.00 (Kickoff mandag kl. 19:00)
 

Mandag aften skal Sveriges landshold i aktion, når de blågule tropper tager imod Makedonien. En del afbud har ramt svenskernes trup, men det er ikke noget, der bør få den store effekt på start-11'eren.

Sverige står over for to VM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Østrig og Færøerne i den kommende tid. Træner Erik Hamrén har været tidligt ude og kunne søndag præsentere Sveriges startopstilling, der ser ud som følger:
 

Andreas Isaksson

Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Oscar Wendt

Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Alexander Kacaniklic

Zlatan IbrahimovicJohan Elmander
 

Det der springer i øjnene er, at den tidligere FC København-spiller Oscar Wendt har taget pladsen som venstre back, hvilket skyldes, at både Behrang Safari og Martin Olsson er ude med skader. Albin Ekdal får chancen på midtbanen, da folk som Rasmus Elm, Pontus Wernbloom og Anders Svensson har haft et hårdt program på klubniveau og derfor har brug for hvile.

Interessant er det også at se den tidligere Brøndby-mand Johan Elmander tilbage i angrebet, efter at han har gennemlevet en skadesplaget sæson i sin tyrkiske klub, Galatasaray.

Makedonien er havnet i VM-gruppe A med Kroatien, Serbien, Belgien, Skotland og Wales - en hård gruppe, hvor Skotland ligger sidst, hvilket siger en del. Makedonien er placeret næstsidst i gruppen og får svært ved at spille sig videre til slutrunden. Holdet har dog spillet fint og givet en del af modstanderne problemer. Blandt andet besejrede Makedonien noget overraskende Serbien, hvilket tændte en lille glød af VM-håb.

Sverige har mødt Makedonien to gange tidligere, da landene var i VM-kvalgruppe med hinanden op til slutrunden i 2002. Dengang vandt svenskerne begge indbyrdes opgør snævert - henholdsvis 1-0 ude og 2-1 hjemme.

Makedonien spiller normalt relativt hårdt og med tætte markeringer i defensiven. Holdet er også udmærket frem ad banen, men savner de stjerner (Isaksson, KällströmLarsson, Zlatan) som Sverige kan prale af. Når hjemmebanefordelen desuden er svensk, satser vi på 1-tallet til odds 1.27.


Klik her for at spille på venskabskampen mellem Sverige og Makedonien hos Unibet