Internationale venskabskampe: Spaniens offensive maskine tromler italienske reserver


Spanien 1.46 Uafgjort 4.20 Italien 7.00 (Kickoff onsdag 22:00)


Onsdag aften skal det italienske landshold i aktion i Madrid for første gang siden 11. juli 1982, da Gli Azzurri vandt VM-trofæet. Denne gang spilles kampen dog ikke på Bernabeu, men derimod på Atletico Madrids hjemmebane, Vicente Calderon. Diego Costa kan få debut for hjemmeholdet, og hos italienerne kan vi også få tre nationaliserede spillere at se.

Del Bosque er bevidst om, at han fortsat står med et af verdens stærkeste landshold, og som Italiens landstræner, Prandelli, sagde på pressemødet forud for kampen, går La Roja sammen med Brasilien, Argentina og Tyskland ind til sommerens VM-slutrunde som favoritter.

Diego Costa kan som sagt få debut som spansk landsholdsspiller - og det endda på sin normale hjemmebane. Bag ved Atletico-bomberen ligger Iniesta, Xavi og Pedro, mens Cazorla og Negredo starter på bænken. Spanierne vandt mere eller mindre komfortabelt deres kvalgruppe til VM, der blandt andre talte Frankrig.

Prandelli har utvivlsomt flere bekymringer end sin kollega; masser af afbud har ramt hans hold forud for onsdagens dyst - fra Balotelli til De Rossi, hvis ekslusion dog skyldes Prandellis såkaldte "etiske kodeks". For første gang siden 1962 har Italien tre nationaliserede spillere på banen samtidig (Paletta i forsvaret, Thiago Motta på midtbanen og Osvaldo i angrebet). Ved siden af den nye Juve-angriber spiller Cerci og Candreva.

Sidst de to nationer krydsede klinger, var i Confederations Cup i juni sidste år, da Spanien vandt efter straffesparkskonkurrence.

Onsdag vil italienerne forsøge at lukke ned for den spanske offensiv, sådan som de lykkedes med sidste sommer i Brasilien. Spanien ser dog ud til i øjeblikket at være et par trin over Italien, og det rødklædte hjemmehold bør ikke få de store problemer med at vinde kampen til odds 1.46.
 

Klik her for at læse optakt og spilforslag til England - Danmark!