Made in Italiy: Italienerne er i knæ forud for VM


Hvis det skulle have været generalprøven forud for sommerens VM-slutrunde, kan italienerne godt begynde at bekymre sig. Italien kom fra lørdagens venskabskamp på Craven Cottage mod Irland uden en eneste god nyhed; Montolivo blev skadet, spillet manglede et minimum af kreativitet, spillernes fysiske tilstand er ikke optimal, og Giuseppe Rossi gav ikke de svar, mange havde forventet fra angriberen.

Den engelske hovedstad havde ellers givet italienerne en flot modtagelse - som i 1934 da Mussolinis landshold blev hyldet på Highbury af de mange italienere i London, og i 1973 hvor Giorgio Chinaglias mål blev fejret af de mange italienske tjenere i det engelske, hvor de lokale journalister var af den opfattelse, at alle italienere var som dem i Lady og Vagabonden. Lørdag på Craven Cottage var der omkring 12.000 italienere på lægterne - måske endda flere. Mange af dem tilhører den nyere generation af italienere, der rejser til England for at lære sproget eller finde arbejde.

Applaus til publikum med andre ord, men det modsatte til det italienske landshold. Prandelli udtalte efterfølgende, at spillerne var påvirket af Montolivos alvorlige skade - brækket skinneben - men nu skal der hurtigt findes en nødløsning, eftersom Milans midtbanespiller ikke kommer med til Brasilien.

Med andre ord ikke mange plusser i Prandellis bog efter en kamp, hvor én af de bedste italienere var målmand Sirigu. Det var dog positivt at se Darmian - den bedste spiller på banen efter min mening - og De Sciglio på de to backpladser, selvom sidstnævnte til sidst bukkede under for træthed. Verratti gjorde det også godt på midtbanen, der ellers ikke ser særlig stærk ud, efter at Montolivo er ude, og Aquilani måtte en tur på hospitalet til undersøgelser.

Det er dog i angrebet, det ser sortest ud for Italien. Giuseppe Rossi er ude af form, hvilket ikke er underligt, eftersom angriberen lige er kommet tilbage efter en lang skade, men i kampen mod Irland så vi en Rossi, der slet ikke deltog i spillet. Immobile? Kun en smule bedre. Cerci? Lad os ikke snakke om det. Tilskuerne livede op, da Cassano kom på banen, men stjernen fra Bari fik bortset fra enkelte glimt heller ikke sat sit aftryk på kampen.

Hvad skal italienerne stille op nu? Det er trods alt kun venskabskampe, vi taler om - en genre som italienerne ikke er gået op i i en menneskealder - og vi ved, at Gli Azzurri som regel vågner op til dåd, når alvoren begynder at melde sig. De negative tegn fra kampen mod Irland skal dog tages seriøst - også fordi modstanderen var et hold, der ikke har kvalificeret sig til VM, og som i de seneste to venskabskampe har tabt til henholdsvis Serbien og Tyrkiet.

Her er kuriøse 10 fakta, du ikke vidste om VM i Sverige 1958!