RetroQuiz: Angrebsesserne fra VM '94


Hele 2,7 mål blev der i gennemsnit scoret per kamp ved VM i USA i 1994, og der er en hel del af dem, der er gået over i VM-historien. Det var derfor lidt af et antiklimaks, da Brasiliens boldkunstnere anført af Romario og Bebeto skulle ud i straffesparkskonkurrence for at slå Italien i finalen. Forinden var gået en slutrunde, hvor klodens bedste offensive stjerner havde boltret sig på de nordamerikanske græsplæner, og hvor 0-0-resultatet kun var forekommet to gange.

Vi dedikerer derfor denne udgave af RetroQuiz'en til angriberne, tankcenterforwarden, målræven - kort sagt dem, der bliver sendt på banen for at score målene. Som altid skulle det meget gerne blive sværere og sværere at gætte navnene på spillerne, efterhånden som du scroller ned gennem billederne. God fornøjelse:
 

1.

Måske for nemt, men vi skal jo lige i gang. Denne argentinske hardhitter scorede godt nok i ottendedelsfinalen mod Rumænien, men det endte sensationelt med, at favoritterne måtte vinke farvel til VM efter et 2-3-nederlag til det østeuropæiske land. 
 

2.

I gruppespillet scorede han mod Rumænien, men i ottendedelsfinalen mod Spanien måtte han ligesom resten af Schweiz' mandskab give fortabt over for den spanske overmagt, der vandt 3-0.
 

3.

Bum! Så havde han scoret igen, igen, denne rumænske bomber. Offeret var Colombia, og resultatet blev 3-1 i rumænsk favør.
 

4.

Og der står han så, Nigerias nummer 14, i sin noget utraditionelle landsholdstrøje og fejrer sin 2-0-scoring i sidste minut mod Grækenland. 44 a-landskampe og 13 mål blev det til for den nigerianske bomber.
 

5.

Det blev kun til et enkelt mål (på straffe) ved VM i USA fra denne herre, der ikke desto mindre er den næstmest scorende spiller for Saudi-Arabien gennem historien. Og hans navn er?
 

6.

Irland så ikke, hvad der ramte, da Mexicos nummer 10 bankede to kasser ind i mexicanernes 2-1-sejr i gruppespillet. Kan du huske ham?


Svar:
1. Abel Balbo
2. Stephan Chapuisat
3. Florin Raducioiu
4. Daniel Amokachi
5. Sami Al-Jaber
6. Luis Garcia