RetroQuiz: Bundesligahår, afrogarn, vildmandsskæg og proptrækkerkrøller


VM er på mange måder én stor arena, hvor alverdens stilarter kolliderer - ikke kun fodboldmæssigt, men i høj grad også hvad angår hårmode. Gennem tiderne har vi set utallige uterlige frisurer, og første halvdel af 90'erne var bestemt ingen undtagelse. Derfor dedikerer vi denne RetroQuiz til hårvækst anno 1990 og 1994. Her var det ikke kun latinoerne, der excellerede i voldsomme lokker, næ, alle nationaliteter kunne og ville være med.

Umiddelbart skulle man mene, at frisurerne gjorde det nemmere at huske de enkelte spillere, men er det nu også tilfældet? Det finder vi ud af herunder, hvor vi nøje har udvalgt syv bemærkelsesværdige modeikoner fra VM i '90 og '94. Det er tilladt at grine højlydt og/eller holde sig for øjnene. Svarene findes med småt nederst på siden. Klar, parat, start:
 

1.

Fresh Prince of Uddevalla! Det svenske landshold vakte større opmærksomhed med spillernes frisurer end med resultaterne ved VM i '90, hvor gubbar som Roger Ljung, Glenn Strömberg, Klas Ingesson og Stefan Shwarz satte standarden. Fire år senere i USA var der kommet bedre styr på spillet, men om det samme var tilfældet med håret, vil vi lade være op til den enkelte at vurdere... 
 

2.

Åh ja, guitar kunne han også spille, dette amerikanske multitalent, der lyste op på hjemmebane i '94 - ikke mindst på grund af sit lange røde hår og sit utæmmede fipskæg. Ham husker vi da allesammen, ik'?
 

3.

Nej, det var ikke Rick James, der stillede op som målmand på Colombias VM-hold i 1990 - det var meget bedre! Manden, hvis navn vi leder efter, havde en unik evne til at bringe sig selv i vanskelige situationer steder på banen, som de fleste målmænd holdt sig fra. Krøllerne og moustachen var prikken over i'et...
 

4.

Højdepunktet ved VM i Italien vil nogen mene. Colombias trup i '90 indeholdt så meget hår, at nationen fortjener at få to spillere med i denne quiz. Denne latinamerikanske superafro fyldte stort set hele midtercirklen, og den stolte ejers navn var...?
 

5.

Bøh! Denne bulgarske vildmand gik forrest, når det kom til hårvækst i ansigtet og på hovedet. Ved VM i USA i '94 havde han nogenlunde styr på skægvæksten, men håret er til gengæld endt i en slags østeuropæisk ishockeyfrisure, der bestemt ikke er for sarte sjæle.
 

6.

Om det er væg-til-væg-smilet eller de lyse lokker, ved vi ikke, men han er da ikke til at stå for, denne tyske verdensmester fra 1990!


7. 

Undercut, slikhår og hestehale i én og samme frisure. Man siger, at USA er forud for resten af verden, hvad modeluner angår. Her i Europa venter vi stadig...


Svar:
1. Martin Dahlin
2. Alexi Lalas
3. Rene Higuita
4. Carlos Valderrama
5. Trifon Ivanov
6. Guido Buchwald
7. Tony Meola


Klik her for at prøve kræfter med vores RetroQuiz om latinodrengene fra VM '90!