RetroQuiz: De irsk-britiske brigader fra VM '90


Her på bloggen fortsætter vi vores RetroQuiz, og denne gang handler det om det skotske, irske og engelske landshold under VM-slutrunden i Italien i 1990. Skotterne måtte finde sig i at tabe 1-0 til outsideren Costa Rica i gruppespillet, og i sidste ende betød dette resultat, at manager Andy Roxburghs tropper endte to point efter costaricanerne, der dermed sensationelt fulgte storfavoritten Brasilien i ottendedelsfinalerne. Som en af de dårligste toere måtte Skotland sige farvel til VM.

Så var der anderledes stil over den irske og i særdeleshed den engelske præstation. De to nationer var endt i samme gruppe og spillede sig begge videre via henholdsvis en anden- og en førsteplads, men mens Irland måtte bøjes sig for værtsnationen i kvartfinalen, var Three Lions blot en straffesparkskonkurrence fra at besejre Vesttyskland i semifinalen og dermed stå i VM-finalen.

Legendariske navne var der heldigvis nok af på de tre mandskaber, og her er det, du kommer ind i billedet, for hvor meget styr har du egentlig på skotter, englændere og irere anno 1990? Det finder vi ud af, når vi her præsenterer en betragtelig håndfuld mere eller mindre kendte spillere fra de tre landshold. Som sædvanlig bliver sværhedsgraden sat op, efterhånden som du bevæger dig nedad på siden - men pas på du ikke scroller helt i bund før til sidst, for her finder du spillernes navne. Ok mate, let's begin:
 

1.

Selv ikke denne store engelske landsholdsprofil fra årgang 1960 kunne stoppe Vesttyskland og Lothar Matthäus i semifinalen.
 

2.

Vi skulle finde et lodret billede for at få denne berømte irske landsholdsspiller med i hel figur.
 

3.

Nå, lad os høre, hvem det er, der får den hollandske kærlighed at føle?
 

4.

Et af de mest legendariske overskæg i fodboldverdenen nogensinde. Hvem var denne irske gavflab årgang 1958?
 

5.

Det er irsk, og det er ren og skær klasse. Naturligvis kan du genkende denne stjerne fra den grønne ø...
 

6.

Uha, nu begynder det at snerpe til, hva'? Vi skal have navnet på denne skotske keeper, der nåede over 90 landskampe.
 

7.

Det blev til små 50 landskampe for denne rødhårede gut, der blegner noget i selskab med en af de helt store hollandske stjerner, Ruud Gullit, i de to nationers 0-0-kamp i gruppespillet. 
 

8.

Det skal ikke være nemt, når vi er nået hertil, så hvad siger du: Hvem er denne skotske landsholdspiller, der sætter brasserdrengen Alemão af i en kamp, som skotterne endte med at tabe 0-1? Vi kan sige så meget, som at der er tale om en klublegende, der også fik et godt stykke over 100 kampe for Skotland, hvis man tæller optrædener på ungdomslandsholdene med.Svar: 1. Chris Waddle 2. Niall Quinn 3. Des Walker 4. John Aldridge 5. Tony Cascarino 6. Jim Leighton 7. Mark Wright 8. Paul McStay