RetroQuiz: Latinodrengene fra VM '90


Velkommen til den første af en længere række retroquizzer, hvor vi her på bloggen giver dig muligheden for at genopfriske hukommelsen og drømme dig tilbage i tiden til dengang, hvor solen altid skinnede, fodboldbukserne var en halv meter kortere, trøjerne lige en tand mere kulørte, og hvor alle raske drenge samlede på klistermærker med alle stjernerne fra EM- og VM-slutrunderne.

RetroQuizzen lægger ud med at rejse tilbage til sommeren 1990, hvor det 14. VM gennem tiderne var nået til støvlelandet Italien. Den forsvarende mester var Argentina, der den 8. juli måtte bøje sig på det italienske græs og afgive trofæet til Vesttysklands stærke mandskab med profiler som Brehme, Klinsmann, Kohler, Matthäus etc. etc. Quizzen handler dog ikke om det karismatiske tyske landshold, men om de to sydeuropæiske hold, der stillede op i slutrunden: Italien og Spanien.

Her følger i stigende sværhedsgrad en stor håndfuld billeder af latinoaktører fra de to sydeuropæiske nationer, og mens enkelte nok vil få klokkerne til at bimle med det samme, er der med al sandsynlighed andre, der skal graves frem fra hukommelsens mørkeste kamre, hvor de har samlet støv, siden fløjten lød for sidste gang en juliaften på Stadio Olimpico for 23 år siden.

Ligesom med klistermærkerne og stickeralbummene er der ikke andet at vinde end æren og eventuel håneret over de samme venner, der gang på gang måtte finde sig i at åbne klistermærkepakkerne og finde spillere fra Costa Rica, Sydkorea og De Arabiske Emirater, mens du selv fik billeder af ... ja, måske nogle af de her tjekkede latinodrenge:

(Svarene findes nederst på siden)


1.

Ja, den er god nok, det er en purung Carlo Ancelotti dér til højre, men hvem er den fem år ældre herre med blomsterne?
 

2.

Som sagt, vi starter blødt, men hvem er Spaniens mand iført armbind og en ihærdige jugoslavisk oppasser?

3.

Eufori og latinolokker hos hvem?
 

4.

Langlemmet og snu spanier, men hvad var det nu lige, han hed?
 

5.

Hvem er den unge mand, der får sig en flyvetur?

6.

Indrømmet, nu stiger kunsten, som man siger. Vi kan hjælpe og sige, at det første tal i spillerens nummer ikke er synligt, men så giver vi heller ikke mere væk. Det skal nævnes, at italieneren trods alt overlevede denne halsbrækkende østrigske tackling - og rejste sig efter et par minutter i græsset... 
 

7.

Ja, det er ikke sjovt at blive slået ud af et VM lige før finalen - og slet ikke på hjemmebane. Men hvem er latinoen med nummer 20 i midten af billedet?
 

8.

Det er spilleren til højre med bolden, fuldskægget og de voldsomme lårmuskler, vi skal have navnet på. På hans bukser står der nummer seks...


Nutidens italienske og spanske landsholdsstjerner brager sammen ved Confederations Cup i næste uge. Klik her for at spille med Unibet.


Svar: 1. Salvatore Schillaci 2. Emilio Butragueño 3. Giuseppe Giannini 4. Julio Salinas 5. Nicola Berti 6. Andrea Carnevale 7. Aldo Serena 8. Rafael Martin Vasquez