RetroQuiz: Sydamerikansk sommer ved VM '90


Syd- og mellemamerika havde hele fem repræsentanter i ottendeldelsfinalerne ved VM i 1990: Costa Rica, Brasilien, Uruguay, Argentina og Colombia. Dermed var ingen fra regionen efterladt i gruppespillet. Det var dog kun Argentina, der gik videre til kvartfinalerne - takket være en 1-0-sejr over ærkerivalen Brasilien - og dermed var den latinamerikanske dominans i sidste ende ikke så udtalt, som det tydede på, at den ville blive i løbet af gruppespillet.

Holdene var spækket med legendariske spillere og personligheder, og derfor skal vi naturligvis have en særlig sydamerikansk udgave af RetroQuiz'en. Vi giver dig seks spillere, og så er din opgave at sætte navn på stjernerne. Rammer du seks ud af seks, kan du med rette kalde dig ekspert i latinamerikansk fodbold, som den tog sig ud i begyndelsen af forrige årti. Klar? Vamos!
 

1.

Argentina havde det ikke nemt i kvartfinalen mod Jugoslavien, hvor der skulle straffesparkskonkurrence til, før Maradona & Co. kunne avancere til semifinalen. Denne blonde argentiner var dog ikke en af dem, der fik lov til at sparke.
 

2.

24 år gammel var denne uruguyanske stjerne i 1990, da de lyseblå blandt andet spillede 0-0 mod Spanien i gruppespillet. 
 

3.

Brassernes nummer seks var berygtet for sit hårde spark. Her vælger han dog at spille bolden videre i kampen mod Skotland, der endte med brasiliansk 1-0-sejr.
 

4.

Denne pivfarlige brasser måtte sammen med sine holdkammerater bide i græsset allerede i ottendedelsfinalen, da Brasilien var så uheldig at løbe ind i et meget stærkt argentinsk mandskab. Her ses han i en testkamp forud for slutrunden i Italien.
 

5.

Colombias nummer 19 har over 80 a-landskampe under bæltet og var en af sit holds profiler under VM i '90. Mod Jugoslavien måtte den offensive spiller dog finde sig i at gå fra banen som taber.
 

6.

Denne argentinske keeper startede VM som andetvalg, men kom i spil i den sidste gruppekamp og kunne sidenhen juble over at have snuppet et af Italiens straffesparksforsøg i semifinalen. Fik over 40 landskampe for Argentina.Svar:
1. Claudio Caniggia
2. Ruben Sosa
3. Branco
4. Careca
5. Freddy Rincon
6. Sergio Goycochea