Set fra Italien: Danmark er favorit mod Gli Azzurri


Fredag aften spiller Danmark VM-kvalifikationskamp mod Italien i Parken, og alt andet end en sejr vil med stor sandsynlighed betyde farvel til det sidste rødhvide håb om en playoffkamp om retten til at være med, når VM spilles næste sommer i Brasilien.

I den anledning har vi taget en snak med Unibets italienske blogredaktør, fodboldskribent og journalist Luca Ferrato, om kampen mellem Danmark og Gli Azzurri, der allerede har sat sig på førstepladsen i Gruppe B: 

Blog.unibet.com: Hvordan ser italienerne på denne kamp? Mange danskere er overbevist om, at I vil stille med en del reserver og ikke vil tage kampen så seriøst, selvom træner Prandelli (billedet øverst, red.og spillerne vil sige noget andet, men bliver det tilfældet?

Luca Ferrato: Ja, det gør det. Balotelli er ude, og Italien vil sandsynligvis stille med Giuseppe Rossi og Osvaldo i angrebet. Der bliver også plads til Diamanti i rollen som trequartista bag ved angriberne. De to resterende kvalkampe og venskabskampene i november vil være brugbare for Prandelli i forhold til at lave nogle eksperimenter forud for VM.

Blog.unibet.com: Hvordan ser italienerne generelt på dansk fodbold?

Luca Ferrato: Jeg tror ikke, at folk i Italien ved meget om dansk fodbold. Vi har lært mere de seneste par sæsoner takket være FC Nordsjælland og FC København, og vi så, at Juventus havde problemer i Parken. Italienerne vil selvfølgelig være interesseret i at se nærmere på gode danske spillere i løbet af kampen som for eksempel Christian Eriksen.

Blog.unibet.com: Der er mange Juventus-spillere på det italienske landshold. Tror du, at de ubehagelige oplevelser i Parken i løbet af det seneste års tid med to gange uafgjort mod henholdsvis FCN og FCK vil have en effekt på deres spil fredag aften?

Luca Ferrato: Det kan godt tænkes, for Buffon, Chiellini, Bonucci og Pirlo har oplevelserne med sig fra Parken, men for italienerne vil kampen kun være lidt mere end en venskabskamp, så patos vil være anderledes i forbindelse med kampen.

Blog.unibet.com: Hvordan ser situationen ud i italiensk fodbold i øjeblikket?

Luca FerratoSerie A er åbenlyst ikke på toppen. I de seneste uger har vi haft problemer med racistiske sange, og enkelte tribuner vil være lukket i den kommende runde som for eksempel på San Siro i kampen mellem Milan og Udinese, men der er også solidaritet mellem Ultras-grupperne, og tilhængerne er imod lukning af curva'erne. Meget er business as usual i øjeblikket; bortset fra Juventus er der ingen store hold pt., der for alvor kan være med i Europa. Napoli og Roma har gang i interessante ting, men Juventus vil sandsynligvis vise sig at være det bedste hold igen.

Blog.unibet.com: Hvor kan Danmark gøre ondt på Italien? Hvor er Italiens svage punkter?

Luca Ferrato: Jeg tror godt, at Danmark kan vinde kampen - især fordi Italiens svage punkt i den slags kampe er manglende koncentration. Gli Azzurri er kendt for at være på toppen i vigtige kampe, men de spiller ikke særlig godt i venskabskampe, og når der ikke er noget på spil for dem.

Blog.unibet.com: Hvordan tror du, fredagens kamp vil udvikle sig, og hvad er dit resultattip?

Luca Ferrato: Jeg forventer en åben kamp, hvor Danmark presser på, og Italien løber kontra. Jeg tror, den ender uafgjort, men jeg er klar over, at det nok vil betyde farvel til VM for Danmark, så Danmark er favorit, men X'et er mere end sandsynligt.
 

Tror du også på uafgjort mellem Danmark og Italien? Se alle oddsene her!