Spilforslag Confed Cup: Hvor længe har Chile heldet med sig i slutkampe?


Portugal - Mexico (kampstart søndag 14.00)
Over 3 mål, 20 units
Odds 2.02

Prøv lige at tjekke resultaterne i kampen om tredjepladsen ved Confederations Cup:

2003: Tyrkiet - Colombia 2-1
2005: Tyskland - Mexico 4-3 (efter 3-3 i ordinær spilletid)
2009: Spanien - Sydafrika 3-2 (efter 2-2 i ordinær spilletid)
2013: Uruguay - Italien 2-2 (afgjort på straffesparkskonkurrence)

Rimeligt målrigt må man sige! Og nej, det er ingen som helst indikation af, at det også vil blive tilfældet i søndagens kamp om bronzen.

Men når de to nationer nu allerede i gruppespillet åbnede med 2-2 mod hinanden, er det immervæk ikke helt ude i hampen at tro, at de i denne mere eller mindre ligegyldige kamp kunne finde på at løsne tøjlerne endnu mere.

Mexicos kampe har i det hele taget været underholdende ved slutrunden, hvor de efter 2-2 i åbningskampen har spillet 2-1, 2-1 og 1-4. Jeg satser på, at det fortsætter.

Chile - Tyskland (kampstart søndag 20.00)
Tyskland løfter trofæet, 15 units

Odds 1.75

Hatten af for at Chile har spillet sig frem til finalen, deres tredje finale på tre år, men med fare for at lyde partisk, håber jeg ikke, at dét, de har leveret, er nok til en titel i international fodbold.

Det kan selvfølgelig sagtens være, at de søndag aften ruller potentialet ud for alvor, men de er kommet hertil ved at besejre Cameroun på to mål i de sidste fem minutter i slutrundens første kamp.

Herefter spillede de 1-1 mod Tyskland, 1-1 mod Australien og så 0-0 mod Portugal. Fire mål i fire kampe, kontra tyskernes 11. 

Portugisiske medier var inde på, at heldet var sluppet op for Portugal, der sidste år vandt EM via seks uafgjorte kampe af syv mulige i ordinær spilletid ved slutrunden.

Hvor længe var heldet ved for Chile. I både 2015 og 2016 vandt de Copa America ved at holde Argentina til 0-0 i 120 minutter og så tage afgørelsen på straffespark. Præcis som mod Portugal i semifinalen.

Det er vel (forhåbentligt) begrænset, hvor mange gange, det trick virker. Jeg skal nok bøje mig i ærbødig respekt, hvis det lykkes dem at vinde trofæet. Men så må det gerne være på lidt større risikovillighed end hidtil set. 

Begge hold scorer, 10 units
Odds 1.80

De spillede 1-1 i gruppespillet, og alle Tysklands fire kampe har set begge hold score. Når nu Chile som ovennævnt har holdt Argentina fra scoring i to finaler og Portugal fra fadet i semifinalen, kan man jo dårligt plædere for, at der helt sikkert vil komme mål her.

Jeg tillader mig bare stadig at tvivle på, at Chile mod tyskerne kan fedte endnu en 0-0 i hus. Timo Werner er kommet ind og har scoret tre mål i to kampe, hans selvtillid fejler ikke noget.

Lars Stindl har rørt på sig med to scoringer i slutrunden, Goretzka er oppe på tre. De har med andre ord flere strenge, som Chile skal være påpasselige overfor, hvor Portugal ofte kun er Ronaldo.

Jeg lægger hovedet på blokken og siger, at Chile ikke holder tyskerne fra fadet, men samtidig må man sige, at den tyske defensiv har været medgørlig. Derfor ovennævnte satsning. 

Charles Aranguiz får kort, 4 units
Odds 3.40

Lad os herefter gå på jagt efter lidt sprødere odds og tage chancen på, at Aranguiz hiver riven frem og får et kort. 

Han blev noteret for 26 ligakampe for Leverkusen i denne sæson, og opnåede ni gule samt et rødt kort i disse. Altså godt et kort i hver tredje kamp. En anstændig statistik må man sige.

Han har medvirket i syv kval-kampe til VM for Chile og fået tre gule. Alle på udebane. 

Hvad der har været tungen på vægtskålen for mig er, at ved de seneste to Copa America-slutrunder, som Chile begge har vundet, fik han gult i finalen.

I begge slutrunder havde han ikke fået ét eneste kort før finalen, men hev altså lige "en mad", da der for alvor var noget på spil. Her ved Confed Cup har han heller ikke fået kort endnu. 

Men nu er vi fremme ved finalen...

Marcelo Diaz får kort, 3 units
Odds 4.50

Heller ikke Diaz har fået kort endnu. Det gjorde han heller ikke i løbet af turneringen ved Copa America i hverken 2015 eller 2016. Men så var det, at finalen kom forbi.

Altså præcis det samme som med Aranguiz. Odds 4.50 får altså også lige et lille indskud.

Pedro Pablo Hernandez får kort, 5 units
Odds 3.00

En lidt lavere odds men sandsynligheden stiger måske også en kende med Senor Hernandez her. 10(!) gule kort på 26 ligakampe for Celta i denne sæson. Og så lige et gult/rødt.

Hvilket var en forbedring fra sidste sæson, hvor han fik 15 og et gult/rødt! Han har været med i tre af Chiles fire kampe ved Confed Cup og modtaget to gule kort. 

Julian Draxler (forseelser begået imod) under 1.5, 6 units
Odds 2.30

Der er begået sølle to frispark mod Tysklands anfører igennem hele turneringen. Fire kampe. Det ene var mod Chile. Derfor synes odds 2.30 måske lige i overkanten.

Joshua Kimmich  (begåede forseelser) under 1.5, 8 units
Odds 1.72

Er noteret for fem begåede frispark, men begik ingen i den første kamp mod Chile. 

Under 9.5 skud på mål ialt, 7 units
Odds 2.00

Ingen af Chiles fire hidtidige kampe har haft over ni skud på mål. Og ja, det gælder også 120 minutter mod Portugal i semifinalen. 

Her sluttede skudstatistikken på mål med 3-3. Den første kamp mod Tyskland sluttede 4-3 i Chiles favør. 

Tyskland under 4.5 hjørnespark, 7 units
Odds 2.05

Kun mod Cameroun, der spillede den sidste halve time med 10 mand, har tyskerne været over fire hjørnespark. 

I den første kamp mod Chile blev de kun noteret for ét eneste hjørnespark. 

Note:
Præcis som i finalen ved U21-EM har jeg valgt med vilje at holde de fleste indsatser ganske lave.

Det viste sig en klog disposition i førnævnte finale, og omend ovennævnte forslag baserer sig på nøje gennemgang af de to holds hidtidige bedrifter, som forhåbentlig fremgår af begrundelserne, kan en finale vise sig forholdsvis uberegnelig.

Derfor.