U21-EM: Optakt og spilforslag til åbningskampen Israel-Norge


Israel 2.25 Uafgjort 3.15 Norge 3.00 (Kickoff onsdag kl. 18:00)
 

Selv om landsholdets Tarik Elyonoussi har udtalt, at han personligt ville have boykottet U21-EM i Israel, bliver onsdagens åbningskamp naturligvis spillet som planlagt. Norge har ikke kvalificeret sig til en eneste slutrunde siden 1998, da bronzemedaljerne blev sikret, og derfor er det naturligt, at Norge er outsider til odds 3.00 onsdag aften.

U21-træner Tor Ole Skullerud sagde så sent som tirsdag, at han kun følte sig sikker på syv-otte af pladserne på holdet. Start-11'eren, der blev præsenteret, indeholdt da også visse overraskelser. Skullerud har erkendt, at det er målmandsposten, der har været det største problem; Gudmund Kongshavn har kæmpet med Arild Østbø og Ørjan Nyland om pladsen mellem stængerne, men det skulle være sidstnævnte, der starter inde i åbningskampen. Det giver odds 3.40, hvis Norge holder buret rent mod Israel.

Stefan Johansen har derimod sikret sig en plads i start-11'eren med imponerende præstationer til landsholdstræningerne såvel som i årets Tippeliga. Den 22-årige er en dygtig pasningsspiller og kunne måske også have været en god spiller at have med til a-landskampen mod Albanien for Egil Drillo? Angrebspladserne har der heller ikke været nogen tvivl om. Her spiller Jo Inge Berget og den tidligere OB-spiller Marcus Pedersen, der lavede to kasser i Norges kvalturnering. Pedersen, der scorede syv ligamål for OB, har odds 3.50 på at score i kampen på Shar-Tov Stadium onsdag aften.

Norge har ingen skadesproblemer, efter at AZ Alkmaars midtbanemand Markus Henriksen er blevet indkaldt i stedet for Alexander Groven.

For Israel er dette mesterskab en historisk begivenhed. Landet har aldrig tidligere arrangeret en turnering af denne størrelse og har derfor været nødsaget til at bygge to nye stadioner - blandt andet Shar-Tov, hvor åbningskampen spilles. Nye faciliteter har dog ikke meget betydning, hvis ikke Guy Luzons mandskab leverer varen på græsset. Taktikeren har valgt at udråbe Norge som favorit, selvom oddset på hjemmesejr (2.25) fortæller noget andet.

Israel har tabt to testkampe op til EM mod henholdsvis Holland og Tyskland. Det er dog værd at bemærke, at begge nederlag blot var med ét måls margin, og at holdet også har slået Slovakiet 1-0. I sidstnævnte kamp blev Turgeman tungen på vægtskålen med sin scoring efter otte minutters spil. Oddset på, at Maccabi Haifa-angriberen scorer kampens første mål, er 7.50.

I åbningskampe handler det som regel om at undgå at tabe. Vi tror på et målfattigt opgør, hvor et af holdene til sidst stikker af med en kneben sejr på 1-0.
 

Spilforslag:
Sats på under 1.5 scoringer til odds 3.00
Sats på 1-0 og 0-1 til henholdsvis 8.00 og 9.25