U21-EM: Optakt og spilforslag til finalen Italien-Spanien


Gli Azzurrini skal forsøge at skabe overraskelsen tirsdag aften i Israel. Lopeteguis Spanien er forsvarende U21-europamester og har ikke tabt i de seneste 25 kampe. Her i Israel har holdet scoret otte mål i fire kampe og har ikke indkasseret så meget som én scoring. Italienerne har dog en flot tradition i denne turnering (rekord i form af fem titler - Spanien har to), og tirsdag aften vil holdet gøre alt for at udbygge statistikken.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Mangia stiller med det samme hold, der med nød og næppe besejrede Holland i semifinalen. Dermed er det fortsat Borini og Immobile, der udgør angrebsduoen, mens Insigne ligger ude på venstre fløj med licens til at søge ind centralt. På højre spiller Florenzi, mens de to centrale midtbanespillere er Verratti og Fausto Rossi. I midterforsvaret står ianchetti og anfører Caldirola.

Hos Spanien stiller Lopetegui i sin traditionelle 4-2-3-1-formation. Rodrigo agerer enlig spydspids, mens Tello, Isco og Thiago Alcantara opererer bagved. Morata starter igen på bænken, hvorfra han kan komme ind og skabe problemer for det italienske forsvar.
 

Form

Gli Azzurrini slog Holland i semifinalen efter en hård kamp, der på flot vis blev afgjort til sidst af Borini. Den generelle form på holdet er god, og Insigne er stort set blevet sin skade kvit.

Spanien vandt sikkert sin semifinale mod Norge med 3-0, og i Morata, der ofte starter på bænken, har holdet en dødbringende angriber at sætte i spil.
 

Indbyrdes opgør

Tilbage i november slog Spanien Italien med 3-1 i en venskabskamp i Siena, og forskellen var ganske betragtelig mellem de to mandskaber. Tirsdag aften vil det være den tredje EM-finale mellem de to sydeuropæiske nationer efter Spaniens succes i 1986 (på straffespark) og Italiens ditto i 1996 (ligeledes på straffespark).
 

Odds & vurdering

Spanien vurderes som klar favorit med odds 1.68. Italiensk sejr ligger oppe i 5.20, mens den uafgjorte, der vil betyde forlænget spilletid, er sat til 3.55. Både Italien (mod England og Holland) og Spanien (mod Rusland og Tyskland) har mere end en enkelt gang først fået gang i målscoringen i anden halvleg. I semifinalen mod Norge scorede Spanien godt nok i første halvleg, men det var i overtiden. X/1 i Halvleg/Fuldtid giver odds 12.50, mens X/2 i spansk favør giver odds 4.60.


Klik her for at spille på U21-EM-finalen mellem Italien og Spanien hos Unibet

Klik her for at læse 10 ting du skal vide før tirsdagens sydeuropæiske EM-finale