Unibet præsenterer: Top-5 over de største målmandspræstationer ved VM


Denne bjergtagende VM-slutrunde har budt på nogle formidabel målmandspræstationer og bekræftet det, vi allerede vidste om nogle af verdens dygtigste sidsteskanser. Kvaliteten blandt målmændene i Brasilien har været så høj, at Hugo Lloris, der i høj grad har leveret varen for Frankrig, ikke er med på top-5-listen.

Her er vores top-5. Er du enig?


5. Manuel Neuer, Germany
(Tyskland har odds 5.50 på at vinde VM)

Tysklands sweeper-keeper får altid én til at sidde på det yderste af stolen på grund af sin tendens til at spurte ud af feltet og cleare en farlig bold. Det er stort set altid få centimeter, der afgør sagen, men Neuer laver sjældent fejl. Mod Nigeria var der et par nervepirrende episoder, men Neuer havde styr på det, og han gjorde det defensive arbejde, hans bagkæde havde svært ved. Hans afleveringer sad ligeledes i skabet, og Neuer står nu noteret for to gange clean sheet i fire kampe i Brasilien.

4. Rais M’Bolhi, Algeria

Manchester United havde mulighed for at købe Algeriets målmand, Rai M'Bohli, for fire år siden, men Sir Alex Ferguson valgte i stedet danske Anders Lindegaard efter at have set M'Bohli an ved en prøvetræning. M'Bohli har nu bevist, at det at anbefale David Moyes ikke var Fergusons eneste fejltagelse. Den 28-årige leverede et hav af redninger mod Tyskland, der måtte ud i overtid for at overliste ham.

3. Keylor Navas, Costa Rica

Costa Rica skylder målmand Keylor Navas en stor del af sin sensationelle VM-succes, og målmandens striber af parader har allerede fået Atletico Madrid til at smide snøren ud. Sidste sæsons Champions League-finalister har angiveligt fået et bud på 45 millioner kroner afvist af Navas' nuværende arbejdsgiver, Levante, og det kan ikke komme bag på nogen, efter at han blandt andet har holdt sit bur rent mod Italien og England. Ikke dårligt.

2. Guillermo Ochoa, Mexico

Den første målmand, der fangede alverdens tilhængeres opmærksomhed i Brasilien, var Mexicos Ochoa, der først holdt Cameroun og siden Brasilien fra fadet med verdensklasseredninger. I ottendedelsfinalen så det ud, som om Ochoas redninger skulle blive Hollands død, men mexicanerne måtte give fortabt efter to meget sene mål. Det er utroligt, at Ochoa ikke har en klub at spille for, efter at han blev fritstillet i den franske klub Ajaccio. Der er noget, der tyder på, at han ikke får problemer med at finde en ny arbejdsgiver.
 

1. Tim Howard, USA

Ja, der har unægteligt været massevis af flotte målmandspræstationer ved VM i Brasilien, men Tim Howard må tage førstepladsen for sine unikke præstationer. Han var ikke kun overnaturlig mod Belgien i ottendedelsfinalerne, men også gennem gruppespillet, hvor han vendte nederlag til uafgjort og uafgjort til sejr. Men i opgøret mod Belgien cementerede han sin position med 16 redninger - flere end nogen anden målmand i en enkelt kamp siden statistikkernes indtog i 1966. Ja, med 27 redninger har han faktisk lavet flere redninger end nogen anden VM-keeper ved denne slutrunde. Hans præstation mod belgierne kastede tusindvis af billeder, jokes, tegninger, æresmønter, pengesedler og hashtags af sig, og der stod endda for en stund skrevet på Howards' Wikipedia-side, at hans stillingsbetegnelse var forsvarsminister i USA.