Unibet præsenterer: Top-5 over de største spillere der aldrig kom med til VM


VM er den største fest i fodboldverdenen, men det er ikke alle, der er inviteret.

Samir Nasri, Carlos Tevez og Gareth Bale er blandt de største stjerner, men af forskellige grunde kommer ingen af dem på græs i Brasilien til sommer.

Det fik os til at overveje, hvem der har været de bedste spillere, som aldrig har spillet en VM-slutrunde. Her er den top-5, vi kom frem til:
 

5. Eric Cantona (Frankrig)

Cantona havde et anstrengt forhold til dem, der styrede fransk fodbold, og skulle angiveligt stadig være vred over den måde, han blev behandlet på. King Erik missede VM i 1994 på grund af et dramatisk nederlag til Bulgarien i den afgørende kvalifikationskamp, hvor det berømte sene sejrsmål i Paris blev sat ind, efter at David Ginola gav bolden væk (se videoen herover). Efter sit kungfuspark mod en Crystal Palace-fan i 1995 mistede Cantona sit anførerbind for Frankrig og spillede ikke for sit land siden. For at putte salt i såret vandt Les Bleus VM i 1998 uden ham, efter at Aime Jacquet havde modstået fristelsen af at udtage stjernen, da han var på sit højeste.

4. Ryan Giggs (Wales)

Giggs har revet forsvarsværker fra hinanden i mere end 20 år for Manchester United, men hans strålende klubkarriere er ikke blevet matchet på landsholdsniveau. Bortset fra kvalifikationen til VM i USA 1994 har Wales ikke rigtig været tæt på at komme med til et verdensmesterskab, og dermed kan Giggs stille sig op ved siden af Mark Hughes, Ian Rush, Aaron Ramsey og Gareth Bale i rækken af store walisere, der ikke har fået chancen for at levere varen ved et VM.
 

3. George Weah (Liberia)

Weah vil altid blive husket for sin vanvittige solotur under AC Milans storhedstid (se videoen herover), men hans landsholdskarriere var ikke helt så formidabel. Weah, der senere skulle gå ind i politik, fik 60 landskampe for Liberia, men ingen af dem var ved et VM - en slutrunde som hans elskede nation aldrig har kvalificeret sig til.
 

2. George Best (Nordirland)

George Best er muligvis den bedste britiske spiller nogensinde, og han vil blive husket for sine meritter for Manchester United, men i den nordirske landsholdstrøje gjorde han ikke det store indtryk. Talentet krævede at blive vist frem ved et VM, men nationens deltagelse ved VM i Spanien i 1982 kom for sent for "den femte Beatle", der rendte rundt i Hong Kong Rangers på det tidspunkt.
 

1. Alfredo di Stefano (Argentina, Colombia og Spanien)

 

Di Stefano vandt fem på hinanden følgende Europa Cup'er, otte spanske titler og to Ballon d'Or-trofæer i løbet af sin mageløse klubkarriere, men denne Real Madrid-legende, der repræsenterede Argentina (fædrelandet), Colombia (ikke anerkendt af Fifa) og Spanien (landet hvor han boede), spillede aldrig en VM-kamp. Spanien kvalificerede sig ikke i 1958, og da landet kom med i 1962, havde Di Stefano lagt landsholdsstøvlerne på hylden.

 

Hvilke spillere skal være mere end lykkelige for bare at komme med Englands fly til VM i Brasilien? Se de fem navne her!