Unibet præsenterer: Top-5 over de varmeste VM-navne på transfermarkedet


Der er ikke noget som en enestående VM-præstation, der gøder jorden for en efterfølgende kæmpetransfer. Bare spørg Asamoah Gyan, hvis spil for Ghana ved VM i 2010 fristede Sunderland til at betale ét for klubben rekordbeløb på 120 millioner for angriberen.

Gyans skifte gik ikke helt efter planen, og han spiller nu for Al Ain i Emiraterne, men det vil ikke forhindre klubber i at bruge den samme transfertaktik under denne sommers slutrunde.

Her er fem spillere, der (med én undtagelse) tager sig godt ud i fodboldens største butiksvindue, samt de klubber der skulle være interesserede, og de klubber, jeg tror, trækker det længste strå...

1. Daley Blind

Prisen for bedste assist ved VM 2014 indtil videre går til Blind for hans indlæg til Robin van Persie mod Spanien. Den 24-årige har imponeret for Holland og kan spille på en række forskellige positioner.

Én af dem er venstre back, hvor Manchester United også pønser på at hente Luke Shaw. Blind fra Ajax er naturligvis på lystavlen hos Louis van Gaal, hvilket kan få den nye United-boss til at øge antallet af hollandske spillere.

Hvis Shaw-forhandlingerne skulle blive for komplicerede, eller der kommer en anden klub ind i billedet med et bedre tilbud (Chelsea for eksempel), så vil Blind passe naturligt ind. Det er dog ikke vanvittigt at tænke, at Van Gaal køber begge spillere denne sommer og beder Blind om at spille på midtbanen.

Dér ender han: Manchester United

2. Alexis Sanchez

Chile har spillet godt ved VM, hvor Barcelona-angriberen Sanchez blev kampens spiller mod Australien og generelt har givet sit hold masser af offensiv power.

Sanchez bidrog betydeligt i Barcelona i den forgangne sæson med 19 La Liga-mål, men det forlyder, at klubben er klar til at lade ham smutte, da catalanerne skulle være ude efter en angriber i Suarez-klassen.

Sanchez' fysiske styrke og tempo vil passe perfekt til Premier League, så der er ikke noget at sige til, at Arsenal og Liverpool er blandt de klubber, der skulle være interesserede. Et skifte kan være afhængigt af, hvem Barca henter, men jeg tror, Liverpool vil geninvestere nogle af sine Suarez-penge på Sanchez, der tiltrækkes af Brendan Rodgers' spilfilosofi og taktiske setup.

Dér ender han: Liverpool

3. Guillermo 'Memo' Ochoa

Som du kan se i videoen ovenfor, så gik Ochoas utrolige præstation mod Brasilien viralt. Internettet blev fyldt med hyldest til San Ochoas ære, og hans Gordon Banks-agtige redning af Neymars hovedstød blev anset for at være en kunstnerisk vision.

Ganske forudsigeligt begyndte transferrygterne at løbe hurtigt. Ochoa er transferfri, efter at hans kontrakt med Ajaccio i Frankrig løb ud, og ifølge Daily Express skulle både Arsenal og Liverpool bejle mexicaneren.

Monaco meldes dog også som mulig arbejdsgiver, hvilket vil passe fint til Ochoas ønske om at ville blive i Frankrig, hvis det er muligt. Monaco kan have en fordel i kapløbet om hans underskrift med tanke på klubbens mange millioner og smukke geografiske placering.

Dér ender han: Monaco

4. Luis Suarez 

Åh, Luis, Luis. Nu gik alting lige så godt, og så skal du absolut bide endnu en gang. Der er sulten, som du har brug for for at få succes, og der er sulten, du stadig ikke kan kontrollere. Det store spørgsmål er, om episoden med Giorgio Chiellini vil få indflydelse på hans umiddelbare fremtid.

Snakken går om en Clasico-duel mellem Barcelona og Real Madrid, og Suarez skulle angiveligt hælde til førstnævnte, hvis muligheden byder sig. Men vil Barca risikere sit brand og købe en mand, der netop har givet sit i forvejen plettede ry endnu en blamage?

Jeg har min tvivl. Barca satser på en stille og rolig sæson efter alle kontroverserne omkring Neymar-handlen, og Suarez kan udgøre for stor en risiko.

Jeg tror også, Real Madrid har mere brug for Suarez, end Barca har, og at Kongeklubben derfor vil være klar til at betale mere for ham. Suarez er på vej væk fra England og har sat kurs mod varmere himmelstrøg i Spanien.

Dér ender han: Real Madrid (til odds 4.50)

5. Yaya Toure

Toures liv i Manchester City ser mere og mere ulideligt ud. Først brokkede han sig over måden, klubben håndterede hans fødselsdag, og nu kritiseres klubben for, at man ikke tillod ham at besøge sin døende bror.

Det er uklart, hvad der præcis skete i de to episoder, men det at Toure er så åbenmundet, indikerer, at han er klar til at komme videre. Han er en dyr dreng på 31 år, hvilket kræver en klub med store penge på kontoen og en kortsigtet plan for succes. Den klub er PSG.

Toure har netop lagt sin mest målrige sæson i karrieren bag sig, og han har stadig meget at tilbyde. Når det er sagt, så kan City føle, at det er på tide at sige farvel til et potentielt problembarn og geninvestere i én eller to unge erstatninger. Det kan vise sig at blive en god forretning for begge parter.

Dér ender han: Paris Saint-Germain (til odds 3.50)