Unibet præsenterer: Top-5 over de vildeste mål i VM-åbningskampe


Vi er kun en lille uge fra VM-åbningskampen mellem værterne Brasilien og Kroatien i Sao Paulo.

For fire år siden satte Sydafrikas nummer otte, Siphiwe Tshabalala, gang i 2010-versionen af verdensmesterskaberne med sit fremragende mål i åbningskampen mod Mexico, men hvor rangerer det drøn på vores top-5 over de vildeste mål i åbningskampe ved VM?

5. Papa Bouba Diop / Frankrig 0 Senegal 1 (2002)

Det var et resultat, der sendte chokbølger gennem fodboldverdenen, da lilleputten Senegal slog de forsvarende verdens- og Europamestre foran et måbende publikum i Seoul.

Intelligent løb af El-Hadji Diouf – ikke noget han ofte gjorde sig i under sin periode i England – skabte plads til angriberen, og hans indlæg blev sat ind i andet forsøg af midtbanespilleren Papa Bouba Diop, der dermed satte gang i vild afrikansk jubel.
 

4. Alessandro Altobelli / Bulgarien 1 Italien 1 (1986)

Den italienske spydspids Alessandro Altobelli fortsatte, hvor han slap, da han fire år efter at have lavet det mål, der reelt sikrede italiensk sejr i finalen i 1982 over Vesttyskland, leverede åbningsmålet ved VM i 1986 i Mexico.

Da opgøret mod Bulgarien i Mexico City nærmede sig pausen, satte Altobelli denne helflugter ind og bragte dermed Italien i front i et opgør, der endte 1-1.

3. Philipp Lahm / Tyskland 4 Costa Rica 2 (2006)

Når det kommer til imponerende begyndelser, så rangerer et skruet spark i nettet fra en tysk venstreback blot seks minutter inde i en VM-slutrunde i netop Tyskland ret højt.

Philipp Lahm satte fut i Tysklands VM-kampagne i 2006 med denne store præstation fra kanten af feltet og bragte dermed sit hold foran 1-0 i en klassisk VM-dyst, der skulle byde på hele fem mål mere.
 

2. Siphiwe Tshabalala / Sydafrika 1 Mexico 1 (2010)

Hele værtslandet brød ud i vild jubel, da Tshabalala afsluttede sydafrikanernes kontraangreb med en formidabel afslutning i anden halvleg af åbningskampen i Johannesburg.

Tshabalala spurtede ind i Teko Modises aflevering og bankede en ustoppelig afslutning ind i det lange hjørne forbi målmand Oscar Perez. Så var turneringen i gang.

1. Torsten Frings / Tyskland 4 Costa Rica 2 (2006)

Lahms fine mål på den varme dag i München blev i sidste ende overskygget bare tre minutter før tid, da midtbanemanden Torsten Frings fik fat i Sebastian Schweinsteigers frispark og bankede bolden op i det lange hjørne.

Målet understregede tyskernes klasse, selvom værterne i sidste ende måtte bøje sig for Italien i semifinalen.

Vi præsenterer seks skarpskytter, der skal være med til at dyste om topscorertitlen i Brasilien!