Venskabskamp: Brasilien møder Irak i MalmøBrasilien 1.10, uafgjort 7.75, Irak18.00

Det seneste show på Brasiliens uendelige Venskabskampstour™ finder sted torsdag, når samba-drengene rejser til Sverige for at møde Irak. Efter at Superclássico-kampserien mod Argentina blev afkortet på grund af beskadiget lysanlæg i Resistencia tilbage i september, vil Mano Menezes' mandskab forsøge at få den femte sejr i træk. Foran dem står et iransk landshold, der bliver trænet af en af brasiliansk fodbolds mest hyldede sønner: Zico.

Holdnyheder

Brasiliens forberedelser er blevet slået lidt i stykker på grund af skader til to nøglespillere. Dani Alves humpede fra banen, da Barcelona spillede uafgjort mod Real Madrid søndag aften, og han ventes at forlade truppen, mens en knæskade ser ud til at holde Leandro Damião på sidelinjen. Derfor kan Hulk meget vel ende med at skulle spille i front med Neymar og Lucas på hver sin fløj. Den største overraskelse i Menezes' trup er dog Kakás tilbagevenden. Han vil gøre alt for at spille sig tilbage på holdet med mindre end et år til Confederations Cup.

Hos Irak er angriberen Ahmed Yasin sandsynligvis mere opsat end andre på at få en plads i start-11'eren. Den 21-årige spiller til dagligt i den svenske klub Örebro SK, så han vil gå efter at vise sig frem på Malmøs Swedbank Stadion. Andre steder på banen sætter Løverne fra Mesopotamien deres lid til international erfaring; kaptajn Younis Mahmoud og Nashat Akram har sammen spillet over 200 kampe. Karrar Jassim er i karantæne, efter at han skubbede til en dommerassistent efter en kamp mod Japan.

Form

På papiret har Brasilien været i god form på det seneste. Statistikken fire sejre ud af fire - og 12 ud af 14 - tyder på en opadgående formkurve, efter skuffelsen i sidste års Copa América truede Menezes' job. På trods af de seneste resultater stilles der stadig spørgsmålstegn ved hans projekt; OL-turneringen i sommer endte for eksempel med et skuffende nederlag til Mexico. Man har indtrykket af, at Menezes har en del arbejde at gøre inden VM på hjemmebane i 2014.

Iraks seneste resultater minder om en binær kode. Selvtillidsfremmende venskabskampe mod Ægypten (0-0) og Sierra Leone (1-0) blev fulgt op af 1-1-kampe mod Jordan og Oman i VM-kvalifikationen. Sidste måneds 0-1-nederlag til Japan efterlader dog Irak på fjerdepladsen i en gruppe med fem hold, hvor der mangler fem kampe.

Indbyrdes kampe

Her er der ikke hjælp at hente. Brasilien har aldrig spillet mod Irak før.

Målscorerspil

Vidunderbarnet Neymar har scoret fire mål i sine seneste to kampe for sydamerikanerne, hvilket bringer hans samlede antal mål for a-landsholdet op på 13. Med tanke på alle de tricks, han har på repertoiret, og på hans status som straffesparksskytte, ligner han det perfekte bud på en målscorer i Malmø. Et bedre 'value-bet' kan dog være midtbanespilleren Paulinho; Corinthians-spilleren har en vane med at komme ind i boksen på rette tidspunkt, og han åbnede scoringen i Brasiliens seneste kamp mod Argentina. Younis Mahmouds 41 landsholdsmål gør ham til Iraks primære trussel.

Dom

Brasilien går ind til kampen som store favoritter. Holdet håber på at kickstarte sine forberedelser frem mod Confederations Cup med stil. Selvom Iraks seneste statistik kan tyde på, at de vil være klar til opgaven, så bør man satse på, at brasserne vinder kampen komfortabelt.

Resultattip

Brasilien 3-0 Irak (7.75)

Bonusspil

Brasilien har scoret 12 mål i anden halvleg i sine seneste fem kampe, hvilket beviser at truppens form og bredde kan gøre forskellen, efterhånden som kampene skrider frem. Holdet har dog spillet uafgjort ved pausen i to af de seneste fire kampe. Derfor kan man overveje at spille på Uafgjort/Brasilien i Halvleg/Fuld Tid-spillet til odds 4.30.