Venskabskamp: De rødhvides landskampsår begynder i Makedonien


FYR Makedonien 4.75 Uafgjort 3.60 Danmark 1.72 (Kickoff klokken 19:30)

Danmarks a-landshold tager onsdag aften hul på et nyt fodboldår i Skopje mod Makedonien. Efter syv kampe uden sejr er det et rødhvidt landshold, der tørster efter bare en smule succes - venskabskamp eller ej. Foran Morten Olsen & Co. ligger et udfordrende landskampsår, hvor man skal forsøge at rette op på den sørgelige start i VM-kvalen, hvor Danmark pt. blot har to point efter tre kampe. Mens Italien lader til at være stukket af ser forfølgerfeltet dog relativt jævnbyrdigt ud, og eftersom Bulgarien på andenpladsen (seks point) har spillet en kamp mere end holdene under, er andenpladsen i høj grad stadig i spil.

For Makedonien ser udsigten til VM-deltagelse endnu mere dyster ud. Her er der ikke kun ét, men to hold, Belgien og Kroatien, der ser ud til at have sat sig på de to kvalpladser med hele seks point ned til Makedonien og Serbien. Netop Serbien var Makedoniens seneste modstander den 16. oktober sidste år, og her viste aftenens modstander tænder, da det på hjemmebane blev til en overraskende 1-0-sejr på et straffesparksmål af offensivspilleren Agim Ibraimi fra den slovenske klub Maribor.

Selvom Makedonien ligger små 60 pladser under Danmark på verdensranglisten er der med andre ord ingen grund til at undervurdere aftenens modstander. Kroatien vandt med nød og næppe 2-1 i Makedonien, og dengang var det ligesom mod Serbien Agim Ibraimi, der stod for hjemmeholdets mål.

Det forventes, at den danske landstræner vil bringe en del yngre kræfter i spil i aftenens kamp - ikke mindst Andreas Cornelius, 19 år, der scorede hele fire gange i to kampe mod henholdsvis Canada og Mexico på den netop overståede ligalandsholdstur til USA. Viktor Fischer, 18 år, har imponeret i stor stil i Ajax på det seneste, men om han starter inde i kampen i Skopje er ikke sikkert. Han skal dog nok få spilletid.

I målet får Kasper Schmeichel fra engelske Leicester landsholdsdebut, og hvad enten keeperen vil det eller ej, så vil der uden tvivl blive draget sammenligninger mellem ham og hans berømte far, Peter, der havde så fortræffelig en karriere i det rødhvide bur. Kjær, Agger & Co. i den danske backkæde skal dog næppe forvente at blive overhældt med eder og forbandelser (til at begynde med), sådan som Lars Olsen, Jes Høgh og alle de andre tidligere forsvarsspillere oplevede det med The Great Dane.

Venskabskampe er som regel noget nær umulige at forudse - ikke mindst her i februar, hvor en del af de hjemlige spilleres kampform ikke er den bedste. Desuden øger trænernes tendens til at eksperimentere risikoen for, at spillet bliver usammenhængende og præget af ikke så få tilfældigheder. Man skal derfor være bevidst om risikoen, før man kaster sig ud i resultatspil, selvom X'et til det fine odds 3.60 frister.

Derimod kan det være en god idé at se nærmere på målscorermarkedet. Her er FC Københavns blonde bomber, Andreas Cornelius, det åbenlyse valg. I kampen mod Mexico viste han, at han også er mand for at sparke straffespark. Om han får lov til at sparke et eventuelt straffe i aftenens kamp, er dog tvivlsomt. Han bør dog være mand for en kasse mod et makedonsk mandskab, der ikke skal undervurderes, men som Danmark på en god dag bør slå - ikke mindst for at tanke lidt tiltrængt selvtillid inden de vigtige VM-kvalkampe, der venter i landskampsåret 2013. 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.60
Sats på, at Andreas Cornelius scorer i løbet af kampen til odds 3.00