Venskabskamp: Målgaranti når Danmark møder Polen


Polen 2.25 Uafgjort 3.30 Danmark 3.00 (Kickoff onsdag 20:45)
 

Landstræner Morten Olsen har en plet på den rødhvide landsholdstrøje, som han vil have vasket væk hurtigst muligt. Midlet er en træningskamp i august på udebane mod Polen og en ny startopstilling i forhold til den, der gik på banen i den danske nationalarena, Parken, for to måneder siden, den 11. juni, og blev ydmyget 0-4 af Armenien i den vigtige VM-kvalifikationskamp.

Spørgsmålet er så, om en "sommervenskabskamp" er nok til at fjerne indtrykket af et dansk landshold, der virker rådvildt og uden gnist - og om der ikke er en betragtelig risiko for, at man lidt over 23 onsdag aften står tilbage med følelsen af, at alt er ved det gamle? Et eller andet sted skal de rødhvide jo rejse sig, og det kan vel lige så godt være i Polen mod et landshold, vi umiddelbart burde kunne måle os med. Samtidig har vi endnu til gode at se, om Morten Olsen og spillerne har lært af fadæsen mod Armenien. Vi lader tvivlen komme den "anklagede" til gode.

Landstræneren har allerede offentliggjort, hvilken start-11'er der skal sørge for at få Danmark på ret kurs igen:
 

Stephan Andersen

Lars Jacobsen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen

William Kvist

Martin Braithwaite, Mike Jensen, Christian Eriksen, Viktor Fischer

Nicklas Pedersen 
 

Ajax-fløjen Viktor Fischer får dermed for første gang en startplads på a-landsholdet, og det skal blive spændende at se, hvad han kan præstere på venstrekanten i selskab med klubkammeraterne fra det hollandske, Christian Eriksen og Nicolai Boilesen. Desuden bliver Rosenborg-fighteren Mike Jensen kastet for løverne, og han kan senere henne i opgøret komme til at spille bag ved sin kollega fra den norske traditionsklub, den fandenivoldske angriber Nicki Bille, der starter på bænken.

Danmark har mødt Polen fem gange inden for de seneste ti års tid - altid i forbindelse med venskabskampe, træningskampe eller hvad man nu måtte ønske at kalde dem. Polen har i den periode sin første sejr til gode mod et dansk landshold, der har vundet fire af kampene - inklusiv den seneste tilbage i 2010 (3-1 på hjemmebane).

Begge mandskaber mangler stamspillere i forsvaret. Danmark er uden sin stærkeste centrale defensivspiller, Daniel Agger, mens hjemmeholdet stiller op uden Piszczek og Wasilewski. Til gengæld har Polen kompetente offensive spillere som Dortmund-duoen Lewandowski og Blaszczykowski. Særligt førstnævnte får Bjelland og Kjær nok deres hyr med at holde nede, og vi satser på, at Robert Lewandowski, der fylder 25 i næste uge og er at regne for en af verdens bedste angribere i øjeblikket, får prikket minimum én scoring ind (odds 2.10 som målscorer).

Der plejer at være garanti for mål, når de to lande tørner sammen. 16 mål er der blevet scoret i de seneste fem indbyrdes opgør, hvilket fortæller os, at man bør overveje et spil på over 2.5 mål til odds 2.10. Desuden er begge holds forsvarskæder til at snakke med, og vi satser derfor også på, at begge hold får scoret, hvilket kaster odds 1.90 af sig. Resultatmæssigt er det stort set som at kaste med terninger i denne slags kampe, hvor der både er spørgsmålstegn ud for spillernes motivation og form.


Spilforslag:
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål til odds 2.10
Sats på, at Robert Lewandowski scorer til odds 2.10 


Klik her for at spille på ugens internationale venskabskampe hos Unibet