VM 2014: Ekspert vs. ekspert-optakt til Japan-Colombia


Japan  er tvunget til at besejre Colombia  , der allerede er gået videre, hvis asiaterne skal have chance for at avancere til ottendedelsfinalerne. Inden tirsdagens opgør har vi taget en snak med eksperterne Sean Carroll og Juan Arango for at høre deres mening om de to hold. 

SIDSTE NYT FRA OMKLÆDNINGSRUMMENE

Sean Carroll om Japan: Det er knald-eller-fald for Japan, og efter at profilerne har svigtet, er der brug for mere spræl og vildskab på holdet. Manabu Saito og Hiroshi Kiyotake har endnu ikke været inde, men er begge hurtige og kvikke angribere, og Yoichiro Kakitani, der ellers har været skidt i den forgangne sæson, er en anden, der vil kunne løbe fra det colombianske forsvar. Træner Alberto Zaccheroni smed Shinji Kagawa på bænken mod Grækenland, men nu hvor der hverken er skader eller karantæner, forventer de færreste store ændringer fra den mere og mere konservative italiener.

Juan Arango om Colombia: Anfører Mario Yepes er tvivlsom, efter at han måtte forlade lørdagens træning med smerter i låret. Hvis han ikke bliver klar, kan det betyde, at Carlos Valdes får chancen mod Japan. Sevilla-angriberen Carlos Bacca er næsten kommet sig over den skade, der holdt ham ude af sidste uges træning. Carlos Sanchez er muligvis også ude, og dermed kan Fredy Guarin stå over for en startplads. Der er også snak om, at River Plate-forsvarsspilleren Eder Alvarez Balanta kan få VM-debut på midtbanen, hvis Guarin ikke er med, og veterankeeperen Mondragon er muligvis også med. Det er naturligvis altsammen spekulation, eftersom Pekerman ikke offentliggør startopstillingen før en time inden kampstart, men hvis Mondragon starter inde, bliver han som 43-årig den ældste spiller, der nogensinde har startet inde ved VM.

FORM

Sean Carroll: 0-0-kampen mod Grækenland var muligvis den værste kamp ved VM indtil videre, og mens ingen forventede, at Fernando Santos' mandskab ville spille offensivt, så regnede man med, at Japan ville gå efter sejren - ikke mindst efter at grækerne fik en mand udvist før pausen. Tempoet røg dog aldrig i vejret, og den samme type skabelonangrib blev forsøgt igen og igen uden effekt. Backerne Yuto Nagatomo og Atsuto Uchida sluttede kampen med at sende det ene meningsløse indlæg efter det andet ind i feltet - ikke ligefrem Japans styrke og en taktik, som grækerne nemt håndterede. Noget tyder på, at japanerne ikke er i besiddelse af en plan b.

Juan Arango: Colombia skrev historie sidste uge, da holdet slog Elfennbenskysten 2-1 i Brasilia. José Pekerman forlængede sin stime som ubesejret ved VM til syv kampe, mens Los Cafeteros for første gang vandt to VM-kampe for første gang nogensinde. James Rodríguez blev den tredje colombianer, der scorer to VM-mål i samme turnering. Han ligger nu side om side på topscorerlisten med Bernardo Redín (1990) og Adolfo Valencia (1994).

DET SIGER TRÆNERNE

Japan’s Alberto Zaccheroni: "Vi er ikke tilfredse med antallet af point, vi har på dette tidspunkt af turneringen. Vi mangler at spille én kamp, men bedømt på vores præstationer indtil nu, er jeg slet ikke glad".

Colombia’s Jose Pekerman: “Vi kan ikke begynde at tænke videre end næste kamp og på det, der måske kommer. Vi har én opgave nu, og den handler om at blive klar til at møde Japan".

NØGLESPILLERE

Sean Carroll: Shinji Okazaki er ikke den mest teknisk begavede spiller, men han er altid god for at træde i karakter for sit hold, og den 28-årige er den mest farlige mand i Japans trup med 38 mål i 78 kampe. Det er mål, det handler om for Japan, og som Okazakis statistik viser - han lavede også 15 kasser for Mainz i Bundesligaen i sidste sæson - så ved han, hvad han skal gøre for at stå på det rette sted på det rette tidspunkt.

Juan Arango: Juan Fernando Quintero. For et år siden var Quintero stjernen på det colombianske U-20-landshold ved VM, og nu fremstår han som en af de spillere, der bliver en profil ved VM i 2018. Mange forventede, at han ville sætte sig igennem i Porto, og på trods af klubbens skuffende sæson så gav han tegn på sine kvaliteter. I kampen mod Elfenbenskysten ændrede indskiftningen af Quintero Colombias offensive dynamik. Han kan gøre ondt på Japan - især hvis han danner par med James Rodriguez.

SPILFORSLAG

Sean Carroll: Man skulle ikke tro det, hvis man kun havde set Japans to kampe hidtil ved VM, men holdet plejer ikke at have problemer med at score, og i de fire kampe, der gik forud for slutrunden, lavede japanerne 12 mål. Defensivt er holdet dog mere hullet end en si, og i en kamp hvor de skal gå efter sejren, er det fristende at satse på, at begge hold scorer i begge halvlege til odds 12.00.

Juan Arango: Efter målet i sin VM-debut ligner Quintero et meget godt bud på en målscorer mod et rystet japansk hold, der skal have hjælp for at avancere fra gruppespillet. Jeg kan godt lide odds 3.90 på, at Quintero scorer i tirsdagens kamp.

RESULTATTIP

Sean Carroll: Japan 2-3 Colombia til odds 24.00.

Juan Arango: Colombia skal op imod et hold, der spiller utrolig hurtigt, men colombianerne har en fordel i kraft af deres højde. Colombia bør vinde 3-1 mod de blå samuraier til odds 15.00.

Vores eksperter tror, at Italien slår Uruguay i tirsdagens gyser i Gruppe D. Tag med en tur indenfor i Unibet TV-studiet!