VM-kvalifikation: Danmark klarer uafgjort i Armenien


Armenien 3.15 Uafgjort 3.20 Danmark 2.30 (Kickoff tirsdag 18:00)


Eneste konstant i VM-kvalifikationsgruppe B er tilsyneladende Italien, der ubesejret har lagt sig i spidsen med 17 point efter syv kampe og hele syv point ned til nummer to, Bulgarien. Det var nok de færreste, der inden premiererunden havde regnet med, at italienerne kunne trues for alvor, men at de næste fire hold inklusiv Danmark skulle ligge så tæt, som tilfældet er, har været overraskende. Før tirsdagens tre kampe i puljen ligger Tjekkiet, Armenien og Danmark alle med ni point, mens Malta med beskedne tre point er ude af spillet om en VM-plads.

Det kunne have set både værre og bedre ud for Morten Olsens rødhvide hold, der med nød og næppe klarede ærterne fredag aften på Malta og kunne drage videre på erobringstogtet med en 2-1-sejr i bagagen. Christian Eriksen var meget tæt på at komme på måltavlen, sådan som vi havde spået i vores optakt, da den nye Tottenham-spiller i anden halvleg efter et flot soloryk i venstre side bankede bolden på overliggeren, hvorefter den via en maltesisk ryg hoppede ind over stregen.

Nej, kønt var det ikke, men smilende blev lidt bredere, da resultaterne fra de øvrige kampe begyndte at tikke ind; Italien forhindrede med en snæver 1-0-sejr hjemme over Bulgarien, at bulgarerne satte sig tungt på andenpladsen, mens Tjekkiet igen skuffede på eget græs og tabte 1-2 til Armenien, hvilket blot øger konkurrencen om en eftertragtet playoffplads.

Selvom landstræneren og de danske spillere nok vil påstå, at de kun fokuserer på eget spil etc., så øger det utvivlsomt Danmarks chancer for at få et brugbart resultat tirsdag aften i Jerevan, at hjemmeholdet har Robert Arzumanyan og Yura Movsisyan i karantæne, mens den rutinerede målmandsprofil Roman Berezovsky er skadet. Den tidligere Randers FC-bomber Movsisyan scorede som bekendt to af målene i Armeniens 4-0-ydmygelse af danskerne den 11. juni.

Forventet dansk start-11'er:

Andersen

Ankersen - Bjelland - Agger - Boilesen

Zimling - Kvist

Braithwaite - Eriksen - Krohn-Dehli

Bille


Der er en del tvivlsspørgsmål omkring den danske start-11'er, efter at Nicklas Pedersen ikke længere er at finde i truppen, mens Niki Zimling er blevet klar igen. Det forventes, at Celta Vigos Michael Krohn-Dehli glider ind i startopstillingen, mens der spekuleres i, om Morten Olsen vil gøre brug af en såkaldt "falsk nier" i stedet for en decideret angribertype som Nicki Bille. Vi tror dog, at Rosenborgs Bille får chancen fra start. I forsvaret er der sået tvivl om Simon Kjær efter en række dårlige præstationer, og en mulig afløser skal udvælges mellem Jores Okore, der er kommet fint fra start i Aston Villa, og Andreas Bjelland.

Vi har en smule svært ved at se, at Danmark fortjener så relativt klar en favoritværdighed, som oddsene indikerer - ikke mindst set i lyset af det seneste indbyrdes møde mellem de to nationer. Armenien tabte ganske vist 0-1 på eget græs til miniputten Malta i kampen forinden, men har som nævnt vundet de to seneste kampe i gruppen. Danmark ligner ikke et hold, man bør sætte sin opsparing på i disse tider, og vi tror, at de rødhvide får uafgjort i den lumske udekamp tirsdag aften.

Om en måned møder Morten Olsen & Co. Italien i Parken. Til den tid kan vi håbe på, at Italien har sikret sig VM-kvalifikationen, hvilket kræver en sejr til Azzurri over Tjekkiet senere tirsdag aften i Italien - ikke et helt urealistisk scenarie. Med en hjemmekamp mod Malta i sidste runde er det endnu for tidligt helt at afskrive Danmarks VM-chancer.

Danmark er uden de skadede spillere Nicklas Pedersen, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen, mens Nicklas Bendtner fortsat ikke er i kridthuset hos DBU.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.20


Klik her for at spille på VM-kvalifikationen hos Unibet