VM-kvalifikation: God gevinst - dårligt resultat for Danmark


VM i Brasilien uden Danmark. Ikke en rar tanke - og heldigvis langt fra en realitet endnu. Ikke desto mindre er der grund til at hæve et øjenbryn eller to, når man kaster et blik på stillingen i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe, hvorfra et enkelt hold går direkte videre til slutrunden i 2014 og et enkelt får lov til at spille playoff om en eftertragtet VM-plads.

De rødhvides første kamp i gruppen blev som bekendt spillet lørdag aften i Parken. Det uafgjorte resultat (0-0) kom ikke ligefrem som en gigantisk overraskelse, og det var da også det primære spiltip, vi gav til jer i vores optakt til den vigtige kamp. Med et odds på 3.30 på X'et var der gode penge at hente her. 1.62 på færre end 2.5 mål gik også rent hjem. Danmark derimod fik kun et enkelt point ud af sine anstrengelser, og det var Morten Olsen & Co. naturligvis ikke tilfredse med efter kampen.

Danmark havde nemlig chancerne til at tage sejren foran hjemmepublikummet, men skarpheden foran Petr Cech i tjekkernes mål lod meget tilbage at ønske. Det var forståeligt, at landstræneren ikke gad at snakke om spillere, der ikke var udtaget til kampen, efterfølgende. Ikke desto mindre er det svært at forestille sig, at det normale førstevalg i angrebet, Juventus-spilleren Nicklas Bendtner, var gået målløs fra banen.

Ud over det ene point, Danmark trods alt fik, kan man som rødhvid tilhænger være glad for, at Tjekkiet ligner et ganske gennemsnitligt mandskab. Defensiven foran Cech var mangelfuld, og det var kun ineffektivitet fra dansk side, der gjorde, at målene udeblev. På nuværende tidspunkt ligner Italien og Bulgarien de hold, Danmark skal bekymre sig mest om.

Begge lande vandt tirsdag aften. Italien tog hjemme i Modena imod lilleputten Malta, og uden at imponere synderligt snuppede Gli Azzurri 2-0-sejren. Mattia Destro og Federico Peluso fik hver især sat deres første landkampsmål ind på kontoen, og dermed fører Italien gruppen med ét mål mere end Bulgarien, der ligeledes vandt tirsdag aften. I en kamp, der bød på ikke færre end tre røde kort, hev Bulgarien en snæver 1-0-sejr i land mod Armenien, der kan blive en drillende faktor for de fleste hold i gruppe B.

Netop Bulgarien er næste udfordring for Danmark. Det ligner på forhånd en yderst vanskelig udekamp på en bane, hvor bulgarerne fik 2-2 mod Italiens favoritter i den første kamp. Bliver det til et nederlag i dette opgør, der spilles den 12. oktober, begynder udsigterne at se ganske dystre ud for Danmarks VM-kvalifikation.

Den målfarlige 26-årige midtbanespiller Stanislav Manolev fra PSV har med to mål i to kampe gjort opmærksom på sig selv som en af de mest talentfulde bulgarske landsholdsspillere. Danmark kan sætte sin lid til, at Juventus får Nicklas Bendtner i form inden da, så det danske udehold stiller op til kampen i Sofia med mere krudt i kanonerne, end tilfældet var lørdag aften i Parken.