VM-kvalifikation: Island skal holde hovedet koldt hjemme mod Kroatien


Island 4.00 Uafgjort 3.45 Kroatien 1.95 (Kickoff fredag 20:00)


Fredag aften tager Island imod Kroatien i den første af de i alt fire europæiske VM-playoffkampe. Kampen bliver spillet i kolde og blæsende Rekjavik, og der er kickoff klokken 20.

For værterne repræsenterer opgøret en historisk mulighed. Islændingene har aldrig spillet med ved en VM-slutrunde, og den lille ønation har aldrig været så tæt på, at gøre drømmen til en realitet. Hjemmeholdets svenske træner, Lars Lagerbäck, kan stille i stærkeste start-11'er, hvilket blandt andet betyder, at Sigurdsson fra Tottenham og Sightorsson fra Heerenveen er klar til kamp; det samme er Bjarnason fra Sampdoria og veteranen Eidur Gudjohnson (35 år), der vil gøre alt for at sætte et flot punktum for sin karriere.

Island blev nummer to i den kvalgruppe, der blev vundet af Schweiz, og det er netop hjemme i Reykjavik, at fundamentet for en overraskende andenplads blev lagt med sejre over Albanien, Cypern og Norge. De uafgjorte resultater på udebane mod netop Schweiz og Norge, hvor sidstnævnte sikrede andenpladsen i gruppen, var dog også vigtige.

Kroatien faldt efter en længerevarende tvekamp med Belgien sammen i juni, da de rød- og hvidternede tabte på hjemmebane til Skotland. Det nederlag smadrede moralen hos Kroatien, der efterfølgende spillede uafgjort ude mod Serbien og tabte de to sidste kampe til Belgien og Skotland.

De to sidstnævnte resultater kostede træner Stimac jobbet, og han blev erstattet af Robert Kovac - tidligere Juventus-spiller - der dog ikke har den store erfaring fra den største scene.

Kovac kan dog sætte sin lid til stjernespillere som Srna, Modric og Mandzukic og en trup, der i det hele taget ser meget stærkere ud end den islandske.

De to nationer har kun mødt hinanden to gange tidligere, og det var i VM-kvalifikationen 2006, da kroaterne vandt begge opgør uden at gøre sig de helt store anstrengelser. Der er dog sket meget siden dengang, og Island vil gøre alt for at gribe den store chance.

Kigger vi på oddsene, så bliver Island ikke levnet mange chancer, men hvis Lagerbäck & Co. skal have den mindste chance for at kvalificere sig til VM, så skal holdet have et godt resultatet hjemme i Reykjavik. Vi er med på, at Kroatien er klar favorit til at komme med til Brasilien, men Island kan levere overraskelsen fredag aften i den kolde aftenluft. 1-tallet giver odds 4.00.


Klik her for at spille på VM-kvalifikationen hos Unibet!