VM-kvalifikation: Norge er tvunget til sejr hjemme mod Cypern


Norge 1.26 Uafgjort 5.20 Cypern 11.00 (Kickoff fredag 19:00)


For første gang siden 1991 indeholder Norges landsholdstrup kun én spiller fra Premier League. Træner Drillo kan dog glæde sig over, at 
Mohammed Abdellaoue, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi og Håvard Nordtveit alle tjener til føden i Bundesligaen, der må regnes for en af verdens absolut stærkeste ligaer. Selvom Cypern er et hold, man skal slå, tror kun 10 pct. af de adspurgte nordmænd, at Drillo & Co. kommer med til VM i Brasilien næste sommer ifølge en rundspørge foretaget af TV 2 Norge.

Norge befinder sig som nummer 25 på den meget omtalte Fifa-verdensrangliste. Fredagens modstander, Cypern, ligger derimod helt nede som nummer 125. Det norske fodboldforbund drømmer nok søde drømme om alle de penge, der vil følge i kølvandet på en eventuel VM-plads - måske op til 140 millioner - men vejen dertil er lang og fyldt med forhindringer. Med fire kampe tilbage af kvalifikationen ligger Norge nummer fire i sin gruppe med otte point. Schweiz fører med hele 14 point efterfulgt af Albanien og Island, der har erobret henholdsvis 10 og ni point. Hjemmesejren fredag er sat til odds 1.26.

Mens Egil Olsens anden periode som landstræner lakker mod enden, diskuteres det højlydt, hvem efterfølgeren skal være. Ole Gunnar Solskjær nævnes af mange som en mand, der kan skærpe landsholdets profil, og Mini Jacobsen mener sågar, at Solskjær som træner vil være "sexy", og så kan der vel ikke være nogen tvivl. Hvis du tror, at Drillo kan føre Norge til VM og efterfølgende vinde hele molevitten, så skal du vide, at Unibet-oddset på at det sker, ligger på 500.00.

Gæsterne fra ferieøen har gjort det dårligere end Norge i gruppen; Nikos Nioplias’ har kun vundet én kamp, spillet én uafgjort og tabt fire. Cyperns hidtil eneste sejr ligger nøjagtigt et år tilbage og kom mod Island hjemme i Larnaca. Norge vandt det omvendte opgør 3-1 på mål af Hangeland, Elyounoussi og Joshua King. Sidstnævnte har udtalt, at han er træt af at blive karakteriseret som "joker", men så er det måske på tide at bevise, at man både kan score på klub- og landshold. Angriberen har tegnet sig for sølle fire scoringer i 49 kampe i klubregi, mens det på landsholdet blot er blevet til én fuldtræffer i syv optrædener. Oddset på at King scorer kampens første mål fredag er 5.50.

Norge er naturligvis nødt til at vinde de resterende fire kampe mod Cypern, Schweiz, Island og Slovenien for at have et realistisk håb om at høre brasilianske sambatoner næste sommer. Først er det dog Cypern, det handler om - et landshold som endnu ikke har taget så meget som ét point på fremmed græs i denne kvalifikationsturnering. Det er dog værd at bemærke, at Norge stort set aldrig evner at holde buret rent: otte af de seneste kvalkampe har modstanderen scoret mod nordmændene, og oddset på at Cypern banker minimum én bold i kassen fredag, er 2.05.
 

Spilforslag:
Sats på, at Norge vinder til odds 1.26
Sats på 2-1 og 3-1 til henholdsvis odds 9.00 og 12.50
 

Klik her for at læse optakten til Danmarks kamp mod Malta fredag aften