VM-kvalifikation: Norge får en smule oprejsning mod formstærke Island


Norge 2.45 Uafgjort 3.50 Island 2.65 (Kickoff tirsdag 20:00)


Abdellaoues landsholdskammerat Tarik Elyounoussi mener, at det koster for meget at se Norge spille. Selvom vi måtte være enige med dem begge, er vores opgave nu engang at se nærmere på, hvor spilværdien gemmer sig i tirsdagens hjemmekamp mod Island.

Som det vil være de fleste bekendt, fik Per-Mathias Høgmo en alt andet end god start på sit job som træner for det norske landshold. For hans svenske kollega Lars Lagerbäck, der nu står i spidsen for det islandske landshold, lever VM-drømmen derimod i bedste velgående. Mens Norge kun kan sætte næsen op efter sølle 10.000 tilskuere i tirsdagens kamp, hersker der sambafeber på sagaøen. Ikke færre end 2.500 islændinge forventes at være på plads på stadions udebaneafsnit.

Island slås med Slovenien om den vigtige andenplads i Gruppe E. Tirsdagens gæster kan prale med en 5-1-3-resultatstatistik i dette gruppespil og har ét point ned til Slovenien. Selvom slovenerne nok ikke får det nemt mod Schweiz, så gør Island klogt i at gå efter sejren i Norge. Udesejren giver odds 2.65.

Per-Mathias Høgmo har udtalt, at han ønsker offensive backer, fløjspillere, der løber ind i banen, samt boldbesiddelse. Og mindfulness. Og allroundkompetence. Den tidligere Tromsø-træner skal selvfølgelig ikke have skylden for, at Norge ikke kommer med til næste års VM. Det løb er allerede kørt. Det, han derimod må forstå, er, at det norske fodboldpublikums tålmodighed er tyndslidt. Landsholdet trækker kun halvdelen af det antal tilskuere, som man gjorde i 2005, og snak har folk fået nok af. En længe ventet sejr til Norge tirsdag giver odds 2.45.

Træner Høgmo arbejdede med en forsvarsfirekæde bestående af Elbadellaoui, Reginussen, Høgli og Hangeland ved søndagstræningen - og dertil kommer de centrale midtbanespillere Stefan Johansen og Per Ciljan Skjelbred. Daniel Braaten (fra FC København) og Ola Kamara dannede angrebsduoen, mens Elyounoussi og Storflor lå på kanterne.

Norge er nødt til at vinde denne kamp; Drillo er væk, og efter nederlaget til Slovenien bør holdet vise sig fra sin bedste side tirsdag aften.
 

Spilforslag:
Sats på, at Norge vinder til odds 2.45
Sats på resultatet 3-1 til odds 22.00


Klik her for at spille på VM-kvalifikationen hos Unibet!