VM-kvalifikation: Norge og Schweiz deler endnu en gang pointene mellem sig


Norge 2.45 Uafgjort 3.30 Schweiz 2.75 (Kickoff tirsdag 19:00)


Betydningen af Norges opgør tirsdag aften mod Schweiz kan ikke overdrives for de to nationer. Sejr til Drillo & Co. betyder, at Norge pludselig kun er ét point efter førerholdet fra alpelandet, og at chancerne for at komme med til VM i Brasilien vil være betragteligt forbedret. Hvem havde troet på det inden Norges 2-0-sejr over Cypern og Schweiz' 4-4'er hjemme mod Island?

Skulle det ende med en VM-plads til Norge, bør det norske fodboldforbund nok investere i en flaske Champagne eller to til islændingene. Johann Berg Gudmundsson noterede sig for tre kasser mod Schweiz, mens Slovenien gjorde det af med Albanien med en 1-0-sejr. Norge må nok belave sig på at skulle vinde sine sidste tre kampe for at gøre sig forhåbninger om sambarytmer næste sommer. Oddset på hjemmesejr tirsdag er 2.45.

Schweiz' cheftræner, Ottmar Hitzfeldt, sammenligner Norge med Barcelona og mener, at Egil Olsens gutter kan slå hvem som helst. På gårsdagens pressemøde udtalte den tidligere Werder Bremen-nestor:

“De (Norge) slår fortsat mange lange bolde, de er gode på dødbolde og godt organiseret defensivt. Men nu er de også begyndt at spille med korte afleveringer med gode kombinationer - næsten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst modstander på en hvilken som helst dag".

Schweiz har dog også selv muligheder for at gå sejrende fra banen på Ullevaal. Træner Drillo mener, at gæsterne har en række "humørspillere" som eksempelvis Bayern Münchens Xherdan Shaqiri. Kantspilleren har lavet syv mål for landsholdet og har odds 4.75 som målscorer tirsdag aften i Norge.

Både den tidligere OB-topscorer Marcus Pedersen og Håvard Nordtveit var tilbage på træningsbanen søndag, mens midtstopperen Fredrik Semb Berge måtte blive i sengen på grund af sygdom.

Det omvendte opgør i Bern sluttede 1-1. Dengang blev den tidligere FC København-spiller Brede Hangeland Norges redningsmand med sin scoring ni minutter før tid. Hvis du tror, at den 32-årige stjerne kan gøre det igen, får du pengene 10.00 gange igen.
 

Spilforslag:
Sats på uafgjort til odds 3.30
Sats på over 3.5 scoringer til 3.90
 

Klik her for at læse optakten til Danmarks VM-kvalkamp mod Armenien