VM-kvalifikation: Norge sikrer sig tre vigtige point i Slovenien


Slovenien 2.45, Uafgjort 3.25 Norge 2.90 (Kickoff fredag 20:45)


Opmærksomheden omkring det norske landshold har været større end normalt de senest uger. Årsagerne er som følger (rangeret efter spaltemeter): Drillos kone, "Siggen", fodboldforbundet, Kjetil Siem og Yngve Hallén. Ja, og så en smule Per Mathias Høgmo naturligvis. Eftersom et persongalleri af den slags har kunnet dominere sportssiderne, har der selvfølgelig været mindre plads til fredagens vigtige udekamp mod Slovenien.

Selvom Norges chancer for VM-deltagelse er små og beror på, at resultaterne i de andre kampe flasker sig, så er de trods alt til stede. Nordmændene må krydse fingre for, at Danmark fortsætter med at sløse på hjemmebane, mens Armenien ideelt set bør få point mod Bulgarien. Det er nemlig efter alt at dømme i Gruppe B eller i Norges gruppe, at vi kommer til at finde den dårligste toer, der misser playoff. Norge skal dog vinde sine resterende kampe mod Slovenien og Island.

Slovenien skal ligesom Norge sikre sig maksimumpoint i de sidste to kampe, hvis den skal stå på samba og strandliv næste sommer i Brasilien. Værterne har været i god form på det seneste og står med tre sejre i træk: 4-2 mod Island, 1-0 mod Albanien og 2-0 over Cypern. Hjemmesejren giver odds 2.45.

Træner Srecko Katanec må sætte sit hold uden en række nøglespillere; Milans Valter Birsa har gjort det ganske godt i denne sæson og blev matchvinder i sejren over Sampdoria i sidste måned, og hans Serie A-kollega Josep Ilcic og Red Bull Salzburg-spilleren Kevin Kampl er heller ikke blevet klar til kampen.

Norge kan prale af en 5-1-0-resultatstatistik mod Slovenien. John Arne Riise blev den store helt, sidst holdene mødtes, da han scorede på straffe i overtiden. Med ny træner følger ny optmisme og forventninger. Høgmo satser på unge offensive talenter, hvilket bør kaste mål af sig i Slovenien. Norge holder stort set aldrig buret rent, så det kan være en god idé at satse på, at begge hold scorer.
 

Spilforslag:
Sats på, at Norge vinder til odds 2.90
Sats på, at begge hold scorer til 1.95


Klik her for at spille på VM-kvalifikationen hos Unibet