VM-kvalifikation: Optakt og spilforslag til Danmark-Armenien


Danmark 1.28 Uafgjort 4.75 Armenien 11.00 (Kickoff tirsdag kl. 20:15)
 

Der har hængt sorte skyer over hovederne på de danske landsholdsspillere, efter at de første tre kampe i VM-kvalifikationen ikke kastede så meget som én sejr af sig. Ikke desto mindre står Morten Olsen & Co. i den situation, at den potentielt VM-givende andenplads i gruppen fortsat er inden for de rødhvide hænders rækkevidde, og tirsdag aften skal der tages et vigtigt skridt i den rigtige retning, når modstanderen hedder Armenien i Parken.

Med en favoritsejr over armenerne, der har tabt fire ud af fem kampe og kun har scoret to gange i gruppen indtil videre, vil Danmark komme à point med Tjekkiet på tredjepladsen med et enkelt point op til Bulgarien (10 point). Italien ser trods pointtabet ude mod Tjekkiet i sidste uge (0-0) ud til at have sat sig tungt på førstepladsen; Gli Azzurri har således 14 point og er ubesejret efter seks kampe.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at pointtab hjemme mod Armenien, der fredag overraskende tabte 0-1 på hjemmebane til miniputten Malta, vil være en gevaldig streg i VM-regningen for de rødhvide, der allerede har tre uafgjorte kampe på cv'et. Her på bloggen tror vi på, at Danmark leverer en mere inspireret indsats, end tilfældet var i onsdagens træningskamp i Aalborg mod Georgien (2-1), og alt andet vil da også være komplet uacceptabelt.

Danmarks forventede start-11'er mod Armenien:
 

Andersen

Jacobsen - Kjær - Bjelland (alternativt Okore) - Poulsen

Zimling - Stokholm (alternativt Kvist)

Rommedahl - Eriksen - Krohn-Dehli

Cornelius
 

Om man har temperament til at spille på dansk sejr på handicap 0-1 (odds 1.88), må være op til den enkelte, men en dansk 2-0-sejr (odds 6.75) virker som et plausibelt resultat af en betydende kamp mellem verdensranglistens nummer 20 og 89. Den danske offensiv har mange gange haft vanskeligt ved at nedbryde defensivt indstillede modstandere på eget græs, hvilket vi også så mod Georgien, og det bliver næppe heller en walkover mod Armenien; ikke desto mindre tror vi på, at klasseforskellen på et tidspunkt (muligvis først i anden halvleg) manifesterer sig på landets nationalarena tirsdag aften.

Sidst Armenien vandt en fodboldkamp var tilbage i november, da det blev til en 4-2-hjemmesejr i en venskabskamp mod Litauen, og holdets hidtil eneste sejr i Gruppe B var på eget græs mod Malta. Siden november har holdet spillet uafgjort med Luxembourg i en testkamp og tabt til Tjekkiet (0-3) og Malta i VM-kvalen. Danmark derimod er ubesejret i tre kampe siden 0-3-blamagen i Makedonien tilbage i februar. 3-0-sejren ude over Tjekkiet viste, at potentialet er der, og hvis Christian Eriksen & Co. kan mønstre bare noget nær en ligeså god indsats mod Armenien, så vinder Danmark kampen sikkert.

Så lad os trods den elendige præstation i sidste uges træningskamp mod Georgien mane til besindighed og konstatere, at Danmark med to favoritsejre i form af tre point tirsdag og tre point på Malta til september for alvor er med i spillet om en plads i playoffrunden, hvor der spilles om de eftertragtede billetter til Brasilien.  
 

Spilforslag:
Sats på, at Danmark vinder til odds 1.28


Klik her for at spille på kampen mellem Danmark og Armenien hos Unibet