VM-kvalifikation: Optakt og spilforslag til Skotland-Wales


For Skotland repræsenterer udnævnelsen af Gordon Strachan en slags ny begyndelse. Desværre for holdet er stillingen i gruppen ikke blevet annulleret med Craig Leveins afgang, og skotterne hænger stadig fast i dyndet i bunden af Gruppe A.

Wales er i en lignende situation, eftersom holdet kun er ét point foran Skotland, og da de to lande mødtes sidste år, var det ikke meget, der skilte dem ad. Ja ok, Gareth Bale skilte dem ad. Tottenham-stjernen har lavet 11 mål i sine seneste 11 lands- og klubkampe, og han skulle vise sig at gøre forskellen i Cardiff i oktober, da han blev dobbelt målscorer.

Kan Skotland holde Bale nede denne gang og dermed øge de forsvindende chancer for en brasiliansk sommer næste år en smule?


Seneste nyt fra omklædningsrummene

Da nyheden om at Bale ikke var rejst med det walisiske hold til Glasgow, brød helvede løs. Da det viste sig, at han blot var rejst en anden vej, vendte den skotske panik tilbage, mens waliserne slappede af - selvom Bale missede træningen onsdag på grund af de fortsatte ankelproblemer, der generer ham. Måske er endnu et sammenstød med Charlie Adam ikke den bedste måde at blive klar på igen.

James Morrison, der er en af de mest stabile skotske spillere, blev tvunget ud af Strachans trup på grund af en skade. Barry Bannan er indkaldt som erstatning, men træneren har ikke mange muligheder på midtbanen, efter at James Forrest, Ross McCormack og Danny Fox også har trukket sig.

Chris Coleman har også sine problemer med midtbanen, efter at David Vaughan og Joe Allen ikke er blevet klar. Begge spillere var essentielle i Wales' sejr i oktober.


Form

En ret uoverbevisende 1-0-sejr i en venskabskamp mod Estland har gjort, at Strachan foreløbig kun har vundet som skotsk landstræner, men The Tartan Army har stadig til gode at se sit hold få den første sejr i Gruppe A. Ja, tilhængerne har rent faktisk til gode at se en skotsk hjemmesejr i Glasgow siden en spinkel 1-0-sejr over Lithauen i september 2011. Hampden er ikke længere det uindtagelige fort, som det var tidligere.

En 2-1-sejr over Østrig sidste måned viste, at Colemans hold så småt begynder at finde sin identitet, selvom det ydmygende 1-6-nederlag til Serbien (for tre betydende kampe siden) indikerer, at Wales selvdestruktive stime muligvis ikke helt er fortid.


Indbyrdes kampe

Da de to lande mødtes i Cardiff, så Skotland ud til at have kontrol over tingene. Et Morrison-mål gav Leveins hold føringen i første halvleg, hvor Steven Fletcher fik et mål fejlagtigt annulleret for offside. Skotterne sad på kampen, men så blev de ramt af Bale - også Levein, der blev fyret mindre end en måned senere.


Målscorermarkedet

Med tanke på Bales forrygende målform på det seneste lader det til snarere at være et spørgsmål om, hvornår end om Spurs-fløjen netter på Hampden fredag. Han giver odds 3.00 som målscorer mod Skotland.

Strachan stiller sandsynligvis med Sunderland-angriberen Fletcher (5.25 som første målscorer) i angrebet, hvor han skal have støtte bagfra af midtbanespillerne. Skulle tingene gå skævt for skotterne, sætter Strachan sandsynligvis sin lid til Jordan Rhodes, der kan findes til odds 5.75 som sidste målscorer.


Dom

Begge hold kæmper desperat for at komme tilbage i kvalifikationsbetragtning, så et nederlag i fredagens opgør på Hampden vil være ødelæggende for drømmene om at nå til VM. Jeg kan dog sagtens forestille mig, at begge landes chancer forværres betragteligt med en uafgjort, der ligner et solidt sats til odds 3.40. Fortsætter Bales form, ligner 2/X på Halvleg/Fuldtid god spilværdi til odds 17.00.


Bonusspil 

Bale vendte det seneste møde med Skotland på hovedet, da han blandt andet bankede et formidabelt langskud forbi Allan McGregor og genoplivede Wales' skrantende kvalkampagne. Han giver odds 9.00 på at score fra en position uden for feltet endnu en gang. 


Resultattip: Scotland 1-1 Wales (6.75)