VM-kvalifikation: Optakt og spilforslag til Tjekkiet-Danmark


Tjekkiet 2.05 Uafgjort 3.25 Danmark 3.60 (Kickoff fredag kl. 20:30)


Det har ikke skortet på dommedagsprofetierne forud for fredagens opgør i Olomouc i det østlige Tjekkiet. Nogle har peget på, at alt andet end en sejr vil betyde, at Danmark kan vinke farvel til VM næste år i Brasilien. Kigger vi på på de iskolde tal og fakta i Gruppe B, så kan mindre sandsynligvis gøre det. Indtil videre har Danmark blot fået to point efter tre kampe og har stadig sin første sejr til gode i gruppen, men det hører med til historien, at de rødhvide har mødt Italien og Bulgarien ude (1-3 og 1-1) samt fredagens modstander, Tjekkiet, på eget græs (0-0). To point i tre kampe mod gruppens tre stærkeste hold er ikke imponerende, men heller ikke overraskende.

Historisk set er Tjekkiet lidt af en skrækmodstander for Danmark, der aldrig har besejret tjekkerne på udebane. Ni gange har de to hold spillet a-landskampe mod hinanden, og her er det blot blevet til én dansk sejr (2-1, VM-kval 2001), fem uafgjorte og tre sejre til Tjekkiet. I de seneste fire opgør mod tjekkerne er kampen endt uafgjort (0-0 og 1-1). Uafgjort fredag aften vil som udgangspunkt ikke være nogen katastrofe for det danske landshold, selvom det vil betyde, at Morten Olsen & Co. er tvunget til at få alle tre point i Parken mod Bulgarien på tirsdag. Fire point i de to kampe må betragets som minimumskravet, hvis håbet om at komme til VM via en andenplads fortsat skal være i live.

Danmark er uden sejr i otte kampe. Siden EM-sejren over Holland er det blevet til tre uafgjorte og fem nederlag - senest 0-3-blamagen i Makedonien. Tjekkiet derimod har vundet sine seneste to træningskampe mod henholdsvis Slovakiet og Tyrkiet uden at lukke mål ind. 3-0 og 2-0 endte kampene. Der er med andre ord ikke noget at sige til, at hjemmeholdet er favorit fredag aften, og alt tyder på, at de danske gæster får en stor udfordring med at dirke værternes forsvar op. Det bør dog blive en ganske tæt kamp med masser af hårde dueller. Et nederlag kan være fatalt, og det er svært at forestille sig, at de to hold vil blæse til storoffensiv. Derfor satser vi på, at den 10. kamp mellem de to nationer ender uafgjort, sådan som det er sket fem gange før.

Danmark kan med en sejr fredag komme à point med Tjekkiet (tre kampe, fem point), der indtil videre har vundet én kamp (3-1 hjemme mod Malta) og spillet to uafgjorte (0-0 hjemme mod Bulgarien og 0-0 ude mod Danmark) i gruppen. Bulgarien (fire kampe, seks point), der fredag eftermiddag møder gruppens formodenligt svageste hold, Malta, på hjemmebane, har spillet en kamp mere end både Danmark og Tjekkiet, og umiddelbart ser de tre landshold ud til at være nogenlunde på samme niveau i øjeblikket. Hvem der tager andenpladsen kan meget vel blive afgjort i den sidste "runde" midt i oktober, når Bulgarien møder Tjekkiet, og Danmark tager imod Malta.

To danske mål er det blevet til i de tre VM-kvalkampe hidtil, og begge er sat ind på udebane. Hverken William Kvist eller Nicklas Bendtner vil dog få muligheden for at score igen fredag aften. Førstnævnte er i karantæne efter sit gule kort mod italienerne, mens Bendtner både er skadet og i DBU-karantæne på grund af ... ja, den historie kender alle vist på nuværende tidspunkt. Blandt de danskere, der rent faktisk har en mulighed for at få spilletid mod tjekkerne, er Andreas Cornelius favorit til at finde vejen til nettet. Superligaens topscorer har odds 8.50 som første målscorer og 4.10 på at score i løbet af kampen.

Hos tjekkerne er der heller ikke en spiller, der har scoret mere end ét mål. Alle Tjekkiets mål er indtil videre faldet i én og samme kamp, 3-1-sejren hjemme mod Malta, og her var det Jan Rezek, Tomas Pekhart og Theodor Gebre Selassie, der kom på tavlen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.20
 

Klik her for at spille på kampen mellem Tjekkiet og Danmark hos Unibet.