VM-kvalifikation: Optakt til Bulgarien-DanmarkBulgarien 2.80, uafgjort 3.25, Danmark 2.45

Alt ånder tilsyneladende fred og idyl i den danske VM-kvalifikationslejr, men ingen skal være i tvivl om, at udfaldet af de to kampe, der venter fredag og tirsdag aften i henholdsvis Sofia og Milano, meget vel kan bestemme, om VM i Brasilien om to år bliver med eller uden dansk deltagelse.

Naturligvis vil man aldrig få spillerne til at sige, at spillet er ovre, hvis det skulle blive til nul eller et enkelt sølle point i udekampene mod Bulgarien og Italien. Men de røde og hvide har kniven for struben efter den uafgjorte premierekamp på hjemmebane mod et tandløst tjekkisk hold.

Fredagens modstander, Bulgarien, imponerede på hjemmebane mod Italien i holdenes første gruppekamp, der endte 2-2. At holdet - mindst - spillede lige op med Italien, der nåede til finalen ved sommerens EM, bør få de rødhvide advarselslamper til at blinke: Spiller Danmark ikke op til noget nær sit bedste fredag aften, snupper Bulgarien sandsynligvis alle tre point.

Det hårdtspillende bulgarske hold, der fik Svetoslav Dyakov udvist i 1-0-sejren over Armenien, har en håndfuld spillere, som Morten Olsens drenge skal passe på. Ikke mindst den 26-årige Stanislav Manolev fra PSV, der har scoret i begge Bulgariens kampe i Gruppe B. Fra sin position i højre side vil han lure på at udfordre den danske defensiv, der ikke for alvor blev truet i kampen mod Tjekkiet.

Et af de store spørgsmål, som Morten Olsen og roligans landet over funderer over, er, om den danske spidsangriber skal bære navnet Bendtner eller Cornelius. Førstnævnte plejer jo at være selvskrevet til pladsen i front, men efter sit skifte til den italienske mesterklub, Juventus, hvor han pt. er at regne for femtevalg, er det ikke længere så åbenlyst et valg.

Andreas Cornelius har imponeret alt og alle i Superligaen for FC København. Her har den blot 19-årige knøs scoret 10 mål i 12 kampe. Men selvom Nicklas Bendtner ikke spiller for Juve, så har han rutinen, og han ved, hvad der kræves i den slags "knald-eller-fald-kampe". Kamp- og målform vs. rutine og erfaring. Det skal blive spændende at se, hvilken hest Morten Olsen sætter pengene på.

Tvivlen om, hvem der starter inde, er under alle omstændigheder også smittet af på oddsene på første målscorer. Her giver Bendtner pengene 7.75 gange igen, mens oddset er 8.50 for Cornelius. Det må regnes for nogenlunde 50/50, hvem af de to store drenge der starter inde i kampen, som bare ikke må tabes.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.25.
Sats på, at Stanislav Manolev scorer i løbet af kampen til odds 6.25.