VM-kvalifikation: Optakt til Danmark-Tjekkiet


Selvom der er tale om VM-kvalifikationens første kamp for Danmark, er der allerede et betragteligt pres på Morten Olsens mandskab i hjemmekampen lørdag aften mod Tjekkiet. For med Italien og Bulgarien som de øvrige favoritter til at kæmpe om topplaceringerne i gruppen er det ganske enkelt et no-go at sætte point til - at tabe ville nærme sig en katastrofe - i sine hjemmekampe.

Danmark vandt, som de fleste måske ville vide, alle sine hjemmekampe i EM-kvalen, så de rødhvide tropper har bestemt noget at have optimismen i.

Til mødet mod tjekkerne mangler danskerne dog en vigtig brik i form af en Nicklas Bendtner i topform. Vi så i EM-slutrunden i Polen og Ukraine, hvor vigtig en skarp B52 er for landsholdet. Til gengæld kan Morten Olsen glæde sig over at have den skadesplagede defensive midtbanespiller Leon Andreasen med igen.

Den 29-årige spiller fra Hannover 96 har været målfarlig siden comebacket fra sin tyske klub, og sammen med William Kvist på den defensive midt vil han udgøre et effektivt bolværk mod de tjekkiske modstandere.

I offensiven har fraværet af den nykårede Juventus-spiller Bendtner, der pt. kæmper med at komme i form i Torino, betydet, at navnebror Helenius fra AaB for anden kamp i træk er kaldt indenfor i landsholdsvarmen. Andre unge kræfter i form af den succesfulde FC København-duo Andreas Cornelius (19) og Nicolai Jørgensen (21) kan også få chancen mod tjekkerne, men det mest sandsynlige er nok, at Helenius starter på Bendtners plads.

Det var mildt sagt ikke imponerende, hvad Danmark leverede mod Slovakiet (1-3) i sin seneste kamp, men Morten Olsen har nok alligevel fået svar på nogle af de spørgsmål, han havde op til det opgør. Mod tjekkerne i Parken vil det danske hold uden tvivl gøre en bedre figur, end man gjorde i Odense.

Tjekkerne vil rejse hjem fra København med et smil om læben, hvis det lykkes dem at få uafgjort - naturligvis afhængigt af, hvordan kampen udvikler sig. De seneste tre kampe mellem de to hold - alle venskabskampe - er netop sluttet med en pointdeling, og det er bestemt ikke usandsynligt, at det endnu en gang vil være tilfældet, når man kigger op resultatet på Parkens storskærme ved 22-tiden lørdag aften.

Uafgjort til odds 3.30 frister, og det samme gør det mere beskedne odds 1.62 på, at kampen ender med færre end 2.5 mål. På papiret er det ikke ligefrem to sprudlende offensiver, og tjekkernes defensiv vil givetvis stå kompakt og spille med musklerne foran en af verdens bedste målmænd, Petr Cech.

Der er imidlertid grund til at tro på, at danskerne vil sætte alt ind på at få hjemmesejren, så med tanke på, at det er et glimrende hold, vi møder, kan man også overveje at sætte penge på 1-tallet til odds 1.46, hvor man får sine penge tilbage ved uafgjort. Det er dog ikke der, der er den store gevinst at hente.